2024. április 28. - Valéria

A kiskedvencek menhelyen ébrednek

Az állatvédők ismételt figyelmeztetése és felszólítása ellenére az idén is több száz, karácsonyi ajándékba kapott állat köt ki menhelyeken szerte Ausztriában. A Kronen Zeitung vasárnapi jelentése szerint az állatotthonok mostanra zsúfolásig megteltek a mé
2008. január 6. vasárnap 18:50 - Hírextra
A L'ecsó (Ratatouille) című hollywoodi rajzfilmnek köszönhetően, amelynek főhőse Remy, a csatornapatkány, nagyon sokan úgy gondolták, hogy egy patkánnyal lepik meg szeretteiket karácsonyra. A késztetést csak fokozta, hogy a kínai horoszkóp szerint az idei a patkány évének számít. Meglehet, a karácsonyfa alatt jól mutattak az ajándéknak szánt apró rágcsálók, az újdonsült tulajdonosok közül azonban sokan kénytelenek voltak néhány nap alatt rájönni, hogy állatot tartani nem kevés vesződséggel jár - és most szabadulni akarnak tőlük minden áron.

És még azok az állatok számítanak szerencséseknek, amelyeket beadnak valamelyik menhelyre. Volt olyan kiskutya, amelyet egy gépkocsi lökhárítójához kötve találtak meg az állatvédők a vösendorfi Déli Bevásárlóközpontban (SCS). Egy másik, ugyancsak ajándékba kapott kutyának a "gazdája" arra nem volt képes, hogy elmenjen vele a legközelebbi telephelyig: taxit hívott és azzal küldte oda az állatot.
Az állatvédők minden évben figyelmeztetik az osztrákokat, hogy gondolják meg jól, vajon valóban örömöt szereznek-e, ha állatot ajándékoznak családtagjaiknak vagy barátaiknak, mert ha nem, szomorú sors várhat az elutasított négylábúakra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Blondie
2008. január 6. 19:08
Mi tavaly vettünk kutyát karácsonyra de ő azóta családtaggá nőtt.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását