2024. május 4. - Mónika, Flórián

Átkeresztelik a BÁV-ot

Elképzelhető, hogy rövidesen nevet vált Magyarország egyik legnagyobb, legrégibb, évtizedekig egyeduralkodó műkereskedelmi, árverező cége. A BÁV a 90-es években, amikor új szereplők jelentek meg ezeken a területeken, elvesztette vezető pozícióját, s ezt a
2008. március 6. csütörtök 18:02 - Hírextra
Tűzkő Péter, a BÁV Aukciósház kereskedelmi irodavezetője, szerdán számolt be a tavalyi eredményekről. Elmondta: az Aukciósház félmilliárd forintra növelte forgalmát, s ezzel a hazai árverési piac középmezőnyében foglal helyet. Az ékszer- és műtárgypiacon azonban megőrizte vezető pozícióját. A korábbi hatalmas vállalatból kisebb, rugalmasabb, kezdeményezőbb vállalkozás lett.

Majd egy éve, hogy a BÁV Aukciósház életében jelentős változás történt: 2007 májusában a cég megvált a nyolc évtizedig tulajdonolt Kinizsi utcai székháztól, és új helyszínre, a belváros szívébe, a Bécsi utcába költöztette az aukciókat, valamint a kereskedelmi hátteret. S bár itt az aukciós terembe kevesebben férnek el, mint a korábbi helyszínen, a közönség megkedvelte a modern technikával felszerelt aukciósházat.

Az átalakulások, bolteladások 2007-ben befejeződtek. Budapesten hat nagy műtárgybolt maradt meg, a vidéki boltokat mind megszüntették - a tevékenység azonban megmaradt, a mindenütt jelenlévő zálogfiókok közreműködésével. "Ez volt a mélypont, most már esetleg a későbbi bővítésre is gondolhatunk" - jegyezte meg az irodavezető.

Különösen a festményágazatban szeretne teret nyerni a BÁV. Az MTI kérdésére Tűzkő Péter elmondta: a jövőben a művészeti árverésekre összpontosítanak. Kismesterek csúcsműveit kívánják értékesíteni, ezekért a jó minőségű művekért akár 500 ezer-1,5 millió forintot is el lehet érni. Nem kívánnak azonban foglalkozni az alsó árkategóriájú tételekkel. A közönség kedvében járnak azzal is, hogy csökkentett jutalékot számítanak fel, jelentős tételeknél akár 10 százalékig is lemennek (a piacon általános 22-25 százalékos jutalék helyett) Kevesebb, de gazdagabb anyagot felvonultató aukciókat tartanak. És továbbra is hangsúlyos lesz az ékszer, az ezüst és a grafika aukcionálása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását