2024. május 14. - Bonifác

Tízmilliárdos hitelcsalás sorozat

Amióta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közelmúltbeli sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy egy tízmilliárdos hitelcsalás-sorozatból származó pénz egy része néhány NB I-es focicsapathoz kerülhetett, naponta teszik fel a kérdést különféle sajtóorgánumok, mely
2008. március 5. szerda 10:06 - Hírextra

Az NNI sajtótájékoztatóján egy újságíró hozta fel a Diósgyőr nevét, de a klub érintettségére vonatkozó információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta az Észak-Magyarországnak adott keddi exkluzív interjújában Papp Csaba ezredes, az NNI gazdaságvédelmi főosztály vezetője.

Úgy nyilatkozott, hogy a milliárdos csalássorozatnak csupán egyik mellékszálaként említették a nyilvánosság előtt, hogy focicsapatokhoz is juthatott a pénzből. Ezt az információt kapta fel a média világa, és azóta konkrét csapatneveket szeretne megtudni a sajtó - tette hozzá.

Ha a nyomozás során bebizonyosodna, hogy a pénzből kaptak fociklubok, előbb meg kellene vizsgálni, hogy akik a pénzt kapták, tudtak-e annak eredetéről, s jóhiszeműen fogadták-e be a pénzt, vagy sem.

Eddig százötven tanút hallgattak ki a csalássorozat ügyében, és négy személyt tartóztattak le. A kényszerintézkedés alá vont személyekkel kapcsolatban az NNI nem adott ki adatokat. Jelenleg négyen már előzetes letartóztatásban vannak csalás gyanújával, de még további gyanúsításokra, esetleg őrizetbe vételekre is számítani lehet - olvasható a lapban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását