2024. május 3. - Tímea, Irma

Száguldás villanyfényben

Vasárnap Losailban a Katari Nagydíjjal rajtol a 18 futamos gyorsaságimotoros-világbajnokság: a 125 kcm-esek között az egyik legnagyobb esélyes a címvédő Talmácsi Gábor. A viadal különlegessége, hogy késő este, villanyfényben száguldoznak majd a világ legg
2008. március 5. szerda 11:46 - Hírextra
A 25 esztendős Talmácsi a 2005-ös harmadik, majd a tavalyelőtti hetedik helye után 2007-ben jutott fel pályafutása csúcsára, miután az utolsó, valenciai futam hallatlan izgalmai közepette megnyerte a világbajnokságot és ezzel a sportág első magyar vb-aranyérmese lett.

A februári és a március tesztek jól sikerültek számára, saját megfogalmazása szerint "összeállt a motor" és nagy reményekkel vág neki a sorozatnak.

Természetesen a gyorsaságimotoros vb-re és a nyolcadliteres gépek vetélkedésére is igaz a mondás: "sok az eszkimó és kevés a fóka". Tehát lesz mit izgulni a sportág szerelmeseinek, a Talmácsi-rajongóknak az elkövetkezendő hónapokban.

"Már nagyon várom a szezonnyitó katari futamot, ugyanis kedvelem a versenyhétvégék hangulatát. Úgy érzem, egy versenyképes Apriliával állhatok rajthoz, amivel csak a címvédés lehet a célom" - mondta az MTI érdeklődésére Talmácsi Gábor. "Biztos, hogy több vetélytársam is akad majd, a csapattársam Gadea, a fiatal Smith és di Meglio is remekül szerepelt az idény előtti időszakban. Szerintem a KTM-ek is magukra találnak majd a szezon során. Változatos, izgalmas világbajnokságra van kilátás, ahol minden pontért komoly küzdelmet kell folytatni."

Egy kategóriával feljebb is lesz magyar versenyző: Tóth Imre a negyedliteresek között próbál szerencsét.

A Katari GP-n pénteken és szombaton rendezik a két időmérő edzést, majd vasárnap - a 125 kcm-ben magyar idő szerint 18 órakor - következik a futam.

A losaili pálya hossza 5380, a szélessége pedig 12 méter, a leghosszabb egyenes 1068 m és hat bal, valamint tíz jobbkanyar nehezíti a pilóták dolgát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását