2024. május 2. - Zsigmond

Hiller a kollégiumi fejlesztésekről

Az elmúlt négy évben összesen 65 ezer négyzetméternyi felsőoktatási kollégiumi férőhelyet újítottak fel szerte az országban - mondta Hiller István szerdán Gödöllőn. Az oktatási tárca vezetője a Szent István Egyetem korszerűsített, 600 ágyas kollégiumi sz
2008. március 5. szerda 19:16 - Hírextra
Arról is beszámolt, hogy az elmúlt négy évben 5000 új kollégiumi hely épült az országban és a következő két évben ugyanennyi átadását készítik elő. Hozzátette: az elmúlt másfél évtizedben megnégyszereződött a felsőoktatási intézményekbe beiskolázott fiatalok száma. Amíg az 1990-91-es tanévben 108 ezren, addig az idén 397 ezren végeznek egyetemi vagy főiskolai tanulmányokat - utalt rá.

Bujáki Gábor, az egyetem kollégiuma igazgatójának ismertetése szerint 1,4 milliárd forintos beruházás keretében, PPP konstrukcióban több ütemben összesen 1250 kollégiumi férőhelyet korszerűsítettek Gödöllőn és az egyetemhez tartozó jászberényi intézményben. Gödöllőn a szobák komfortosabbá tétele mellett a helyi stúdió, a fotókör, a zöld klub és a népi iparművészeti kör számára is kialakítottak helyiséget. A kollégisták szabadidejükben a wellness központban frissülhetnek fel, ahol szauna és kondicionálóterem várja őket. Van még itt egyebek mellett nyelvstúdió, fodrászat és bowlingpálya is - hívta fel rá a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását