2024. április 29. - Péter

A kormány megbünteti a HÖOK-ot?

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája még a népszavazás előtt várja a parlamenti pártok válaszát, terveznek-e és támogatnak-e egy olyan törvénymódosítást, amely megváltoztatná a HÖOK működésének jelenlegi szabályozását - közölte Miskolczi Norb
2008. március 5. szerda 15:24 - Hírextra
A HÖOK olyan információk birtokába jutott, melyek alapján a HÖOK határozott, és megalkuvást nem tűrő tandíjellenes kampánya miatt retorziók érhetik a szervezetet - írta közleményében az elnök.
Értelmezése szerint egy sikeres népszavazást követő kötelező törvénymódosítás nem csak a képzési hozzájárulást, hanem a HÖOK létét is veszélyeztetheti.

"Mindenképp sajnálatosnak tartjuk, hogy az elmúlt 18 év nem volt elég ahhoz, hogy a politikai elit is felnőtté váljon, ne pedig a szemet szemért taktikát folytassa. Felháborító, hogy egy köztestületet - amilyen a HÖOK is - nem formálhat szabadon szakmai véleményt az aktuális kormányzattal szemben anélkül, hogy ezzel létét veszélyeztetné. Ez az út nem a polgárosodás, nem a polgári Magyarország felé vezet" - fogalmazott a hallgatói érdekvédő.

Miskolczi Norbert kifejtette: a birtokukba jutott információk alapján a HÖOK szerepét politikai alapon szerveződő csoportok vennék át, ezzel teret engedve a politikai pártoknak, a felsőoktatási intézményekben, vagyis be kellene lépni az így létrejövő, nem szakmai alapon szerveződő gittegyletekbe.

A HÖOK várja a parlamenti pártok válaszát még a népszavazás előtt, hiszen a hallgatóknak joguk van tudni, hogy az eltelt 18 év elegendő volt-e ahhoz, hogy szabadon véleményt nyilvánítsanak - írta az elnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását