2024. május 6. - Ivett, Frida

Közalkalmazotti tanács az egyetemen

A legitim közalkalmazotti tanács (KT) világos véleményére számít a Debreceni Egyetem (DE) vezetése - közölte Fésüs László akadémikus, a DE rektora kedden sajtótájékoztatón, amikor bemutatta Mikita János belgyógyász egyetemi docenst, a KT három évre újravá
2008. március 4. kedd 15:43 - Hírextra
A rektor emlékeztetett rá, hogy DE az ország egyik legnagyobb munkáltatója: a 60-70 milliárd forintos költségvetésű egyetem mintegy 7 ezer alkalmazottjának jelentős része közalkalmazott.

Mikita János utalt rá, hogy korábban csak két évre szólt a KT mandátuma, mert 2006-ban csak a harmadik körben sikerült tanácsot választani. Ezúttal komoly előkészítő munkát követően már az első fordulóban érvényes és eredményes volt a rendkívül széttagolt szervezeti egységekben a közalkalmazotti tanács megválasztása; a 13 tagú testület mandátuma immár három évre szól.

Mikita János az MTI érdeklődésére az elmúlt időszak legfontosabb tennivalói közül kiemelte a tanácsnak az ügyeletet teljesítő orvosok ügyeleti díjának megemeléséért folytatott küzdelmét, amit a szakszervezetekkel együttműködve vittek végig. Rendszeresen hallatják szavukat az egyetem szociális és jóléti bizottságaiban, mint ahogy az egyetemi esélyegyenlőségi terv kialakításában, illetve módosításában is.

Mikita János tájékoztatása szerint a tanács rendszeresen állást foglal egy-egy orvosi részterület működtetésének magánkézbe adásával kapcsolatban is.

Így tettek korábban a képalkotó diagnosztika, illetve a PET-centrum esetében, mint ahogy most, a művese-kezelések magánosítása során is - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását