2024. május 6. - Ivett, Frida

Gyurcsány Ferenc és a Pisa

Ma jelenti be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a polgárosodás programjának közoktatást érintő pontjait: a változtatások szükségességét a Pisa-vizsgálatok eredményeivel indokolják - írta a keddi Népszabadság.
2008. március 4. kedd 09:32 - Hírextra
A kormány egyrészt korszerűsíteni akarja az ismeretanyagot, másrészt kísérletet tesz arra, hogy egy kistelepülés diákjai is ugyanolyan minőségű oktatást kapjanak, mint egy fővárosban tanuló gyerek. Ennek érdekében az egyenlőtlenséget már kora gyerekkorban csökkenteni akarják, ezért fejlesztik a védőnői rendszert is, és kiterjesztik a családi napközik hálózatát. Ahol lehet, egységesítik az óvodákat és a bölcsődéket.

A program része, hogy a kormány a jövőben szigorúan ellenőrzi az iskolafenntartók esélyegyenlőségi terveinek megvalósulását.

Az átalakítás fontos eleme az is, hogy azok kerüljenek a tanári pályára, akik elhivatottak, rátermettek és felkészültek - írja a Népszabadság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását