2024. május 2. - Zsigmond

Bezár a cipőgyár

Fél gőzzel folyik a termelés az osztrák shoe shirt csoporthoz tartozó Richter Cipő Internacional Kft. vasvári üzemében; a dolgozókat és a kisváros vezetőit egyaránt hidegzuhanyként érte a cég illetékeseinek február közepén tett bejelentése, miszerint bezá
2008. március 4. kedd 10:23 - Hírextra
A döntés nyomán 190 ember veszítette el egy csapásra addig biztosnak hitt munkahelyét. A cipőgyár a vasváriak mellett a hegyháti kistérség falvaiból is többeknek biztosított kenyérkereseti lehetőséget. A mintegy hatezer négyzetméter alapterületű üzem közel kétszáz dolgozója naponta kétezer pár cipőt állított elő, az üzem elsősorban ifjúsági lábbelik készítésére szakosodott, termékeik a világ számos pontjára eljutottak.

Bujtás Imre, az üzem termelési vezetője elmondta, azért döbbentette meg őket a megszűnés bejelentése, mert a megrendeléseik folyamatosak voltak, a dolgozók pedig mindig pontosan megkapták a fizetésüket.

A vasvári gyárban előre láthatólag március végéig, április elejéig folyik tovább a termelés a rendelkezésre álló nyersanyagoktól függően.

A helyi önkormányzat vezetői tárgyalásokat kezdtek a térség könnyűipari cégeivel a dolgozók esetleges foglalkoztatásáról, egyeztettek a munkaügyi központtal, mindenben igyekeznek a dolgozók mellé állni.

V. Németh Zsolt, Vasvár fideszes polgármestere a lapnak elmondta: a gyárbezárás oka, hogy Szlovákiában kisebb költségráfordítással kivitelezhető a gyártás, a Richter kivonulásának hátterében szavai szerint a kormány rossz gazdaságpolitikája áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását