2024. május 12. - Pongrác

A világ egyik legjobb gitárosa az A38 Hajón

Richie Kotzen amerikai gitáros és énekes, a harmincas generáció egyik legjobbja Pat Torpey dobossal és Johnny Griparic basszusgitárossal az A38 Hajón ad koncertet március 11-én. A 38 esztendős Kotzen a világ egyik legjobb gitárosa és dalszerzője, akinek h
2008. március 4. kedd 10:56 - Hírextra
Szólóénekesként két évvel ezelőtt a Rolling Stones A Bigger Bang turné első állomásán, Japánban ő volt a bevezető program.

Richie Kotzen ötéves korától zongorázott, hétéves korában kezdett elektromos gitáron játszani szülővárosában, a pennsylvaniai Readingben. Tizenkét éves korában már saját zenekarával koncertezett. Tizennyolc éves volt, amikor San Franciscóban megjelentette első lemezét. Ekkor már több magazinban, többek között a híres Guitar World című lapban szerepelt, a lap olvasói a legjobb három fiatal gitáros közé sorolták őt.

Igazi fordulópont volt életében, amikor Los Angelesbe költözött és csatlakozott a legendás glam metál bandához, a Poisonhoz. A Native Tongue című albumukon hallható Stand című dalt Richie szerezte - ez negyedik lett az MTV zenecsatorna legnépszerűbb klipjei között, s bekerült a Billboard Top 20-ba.

A Poison után több szólólemezt jelentetett meg, majd 1999-ben csatlakozott Stanley Clarke jazzlegendához és Lenny White-tal együtt megalapították a Vertu formációt. Turnéztak Európában, felléptek többek között a Montreaux Jazz fesztiválon. Stanley Clarke után Kotzen a Mr. Big népszerű rockegyütteshez csatlakozott, az ezredfordulón Japánban, az oszakai dóm előtt játszottak az Aerosmith-szel.

Richie nagyszerű szólóalbumukat készít, turnézik. Játszott a Kissből ismert Gene Simmons-szal, Keanu Reevesszel a Dogstarban. A Fender Guitar cég - elismerése jeléül - két modelljét is róla nevezte el. Tavaly jelent meg Go Faster című szólóalbuma. Jelenleg Los Angelesben él, fellép helyi klubokban, gyakran más világsztárokkal együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását