2024. április 26. - Ervin

35 ezer euró tüzes szurkolók miatt

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) 35 ezer eurós büntetés befizetésére kötelezte Hajnal Tamás klubját, a Karlsruhét.
2008. március 4. kedd 07:51 - Hírextra

A csapat drukkerei február 23-án a VfB Stuttgart ellen idegenben 3-1-re elveszített bajnokin rakétákat lőttek be a játéktérre, petárdákat robbantottak fel, görögtüzet gyújtottak a lelátón, egy alkalommal a játékvezető meg is állította a játékot a karlsruhei rajongók miatt.

A DFB indoklása szerint a cselekmény súlyához mérten arányos döntés született, melynek során figyelembe vették, mit kíván tenni az egyesület a hasonló esetek megelőzése érdekében.
A jövőben a csapat idegenbeli meccseire nem a szurkolói egyesületek, hanem a klub árulja a jegyeket és csak tagsági kártyával rendelkező, név szerint regisztrált rajongók kísérhetik el az együttest az idegenbeli meccsekre.

Ezenkívül a klub rongálás és a közrend megzavarása miatt ismeretlen tettesek ellen rendőrségi feljelentést tett. A feljelentéshez csatolta azokat a televíziós felvételeket, melyeken a rendbontók közül többen azonosíthatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását