2024. április 25. - Márk

Előléptetik Harry herceget

Előléptetik Harry herceget az Afganisztánban tanúsított helytállásáért, és zsoldját is emelik, Harryt azonban most inkább az foglalkoztatja, nehogy dél-afrikai kedvesét terrortámadás érje az ő afganisztáni bevetése miatt.
2008. március 3. hétfő 14:31 - Hírextra

Harry - Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő 23 éves másodszülött fia, aki a harmadik a brit trónutódlási sorban - teljes, a brit sajtó által is vállalt hírzárlat mellett december közepe óta teljesített frontszolgálatot az afganisztáni hadszíntéren, és még négy hétig maradt volna. A hétvégén azonban, a védelmi minisztérium utasítására, idő előtt kénytelen volt hazatérni, miután jelenlétét külföldi - ausztrál, amerikai és német - hírportálok kiszivárogtatták, és felettesei attól tartottak, hogy a herceg és a vele szolgálók a tálib erők kiemelt célpontjává válnak.

A legnagyobb brit bulvárlap, a The Sun hétfőn azt írta, hogy Harryt korai hazahívása ellenére előléptetik - eddig a hozzávetőleg alhadnagyi rangnak megfelelő second lieutenant rangot viselte, ezentúl hadnagy lesz -, és éves fizetését is megemelik az eddigi 20 173 fontról 24 247 fontra.
Ez naponta 11 font (3900 forint) pluszbevételt hoz majd a katonahercegnek. Ez ugyan még egy Zombie koktélra sem elegendő Harry kedvenc londoni ivójában, a Mahikiben, ahol a rum- és grapefruitalapú keveréket egyenként 14 fontért (ötezer forintért) mérik - és Harry korábbi tivornyái során ritkán állt meg egy Zombie-nál -, ám a 23 éves királyi harcos személyes vagyonát 8 millió fontra becsülik, vagyis hitele a Mahikiben továbbra is makulátlan.

Harryt azonban ennél komolyabb gondok gyötrik. A Daily Star című brit bulvárlap hétfői beszámolója szerint a herceg attól tart, hogy afganisztáni bevetése miatt barátnőjét, Chelsy Davyt érheti terrortámadás, ezért azt kérte, hogy a szőke dél-afrikai szépség védelmét a Scotland Yard diplomaták és királyi családtagok biztonsági őrizetére szakosodott kommandója, az SO14 vegye át.

A zimbabwei születésű, Dél-Afrikában élő Chelsy jelenleg az angliai Leeds egyetemén tanul jogot. Jóllehet a három éve tartó románc sok vihart megélt - egy időben, Harry kicsapongásai miatt szakításról szóló pletykák is keringtek -, Harry és Chelsy kapcsolata azonban a jelek szerint erősebb, mint valaha. A modellalkatú hercegi kedves barátja hazaérkezése után azonnal egyheti szünetet kért és kapott az egyetemtől, és a pár máris elvonult a nyilvánosság elől.

Chelsy külön őrizet nélkül, évfolyamtársaival él egy bérelt lakásban, a Daily Star bennfentes forrásai szerint azonban Harry komolyan tart attól, hogy az ő afganisztáni frontszolgálata miatt bosszút esküdő iszlám szélsőségesek esetleg nem őt, hanem barátnőjét szemelik ki célpontként.

Harryt több iszlámista honlap máris halálosan megfenyegette; felbukkantak például olyan üzenetek, amelyek a híveket a herceg lefejezésére buzdítják, és arra, hogy az erről készített videót küldjék el Harry nagymamájának, II. Erzsébet királynőnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását