2024. május 6. - Ivett, Frida

Bűnösnek mondták ki csalásért a koalíció egyik tagját

Jogerős bírósági ítéletben bűnösnek mondták ki csalás és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisításért két évvel ezelőtt a bonyhádi képviselő-testület MSZP-SZDSZ-koalíciójának egyik tagját - az erről szóló hivatalos bírósági értesítésről hétfőn sajt
2008. március 3. hétfő 18:27 - Hírextra

Szabó Gábort a bíróság 2006. március 20-án jogerőre emelkedett határozatában nyolc havi börtönre és mellékbüntetésként százezer forint pénzbírságra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását két évi próbaidőre felfüggesztette, egyidejűleg a terheltet előzetes mentesítésben részesítette - derült ki az ügyben eljáró bírónőnek 2008. február 25-én kelt, a polgármester kérésére megküldött írásos tájékoztatásából.

Potápi Árpád (Fidesz) polgármester az MTI kérdésére, hogy miért most, az ítélet után két évvel kért erről tájékoztatást, közölte: februárban kapott egy levelet, amely az ügyről értesítette, ennek kívánt utánajárni.

A Fidesz helyi szervezete sajnálatosnak tartja, hogy a törvény csak akkor mondja ki a képviselői megbízatás megszűnését, ha az elítéltet a bíróság a közügyek gyakorlásától is eltiltja.

A szervezet közleményében leszögezte: "a Fidesz bonyhádi csoportjának elnöksége mindezek alapján úgy gondolja, hogy akit csalás és magánokirat-hamisítás miatt jogerősen elítélt a bíróság, annak nincs helye a képviselő-testületben, ezért arra szólítjuk fel Szabó Gábort, hogy képviselői mandátumáról azonnal mondjon le!"

Szabó Gábor az MTI megkeresésére közölte: nem mond le, azok hívhatják vissza, akik a listára jelölték.

"A biztosító kárát, valamint a százezer forintos büntetést megtérítettem, a bíróság minden hátrányos jogkövetkezmény alól mentesített, a választójogom, a választhatóságom nem sérült" - jelentette ki.
Hozzátette: sokat nem vesztene, hiszen a képviselői tiszteletdíjáról elsőként mondott le, legfeljebb több időt tudna fordítani a vállalkozására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását