2024. május 5. - Györgyi

Videojáték főszereplője lett az Aerosmith

Főszereplője lett egy videojátéknak, pályatársai közül elsőként az Aerosmith amerikai rockegyüttes. Mivel a veterán banda mostanság kevés lemezt ad el, inkább koncerten kíváncsiak rájuk a rajongók, új lehetőségeket keresnek.
2008. március 2. vasárnap 10:53 - Hírextra

Az együttes, 35 éves karrierrel a háta mögött saját videojátékot készített, a Guitar Hero egy különleges változatát, amelyet júniusban adnak ki. "Megtiszteltetés a zeneiparban ezen az úton elsőnek lenni. A rajongók új formákban akarják élvezni a zenét, és azok közül, akik majd játszanak vele, a valóságban is gitárt ragadhatnak és együttest alakíthatnak. Büszkék leszünk, hogy mi ihlettük meg őket" - nyilatkozta az El País című spanyol napilapnak Joe Perry gitáros, akinek alkalma lesz misztikus riffjeit bemutatni a játékban.

Az Aerosmith 1994-ben egyike volt az elsőknek, akiknek egy dalát ingyen lehetett letölteni lemezkiadójuk honlapjáról. Ez évekkel az MP3 általánossá válása előtt történt.

A banda a kemény rock egyik legnépszerűbb együttesévé nőtte ki magát az 1990-es évek elejétől és több dalukat is felhasználták filmekhez. A Guitar Hero II. és III. videojátékokban egyaránt volt az együttesnek egy-egy dala. Az új programban több tucat lesz, mellettük azokéi, akik hatással voltak rájuk. A játékosok követhetik útjukat és szerepelhetnek is azokon a helyszíneken, ahol legjelentősebb koncertjeiket adták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását