2024. március 29. - Auguszta

Doba ma választ

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak ma Dobán - tájékoztatta Somlai Eszter, a település jegyzője, a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.
2008. március 2. vasárnap 09:40 - Hírextra

A Veszprém megyei községben a polgármesteri tisztségért ketten indulnak (mindketten függetlenek, egyikük a volt polgármester), a képviselő-testület öt tagjának a helyére pedig kilencen pályáznak, szintén valamennyien függetlenként - tette hozzá a jegyző. Megjegyezte: a kilenc jelölt közt indul a decemberben lemondott öt testületi tag is.

Somlai Eszter elmondta: a Somló-hegy melletti faluban azért kell időközi választást tartani, mert a képviselő-testület decemberben lemondott. A képviselők több községfejlesztési kérdésben nem értettek egyet a polgármesterrel, s költség-takarékossági okból nem helyeselték azt sem, hogy a falu első embere főállásban látja el a tisztséget. A teljes testület lemondása miatt a polgármester személyére is újra voksolni kell - fűzte hozzá a jegyző.

Dobán 441 választópolgár szerepel a névjegyzéken - tájékoztatott a jegyző.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását