2024. április 25. - Márk

Semjén Zsolt útmutatást ad bibliai alapon

Van létalapjuk a biblikus hagyományoknak a politikában, mert Jézus egyetemes jelleggel, az élet egészére adott útmutatást - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Budapesten szombaton.
2008. március 1. szombat 14:20 - Hírextra
A kereszténység társadalmi tanításainak megnyilvánulásai a katolikus egyház enciklikái, amelyekben az aktuális kérdésekben foglaltak és foglalnak ma is állást - emelte ki Semjén Zsolt a Károli Gáspár Református Egyetem Kremlinológiai Intézete, a hódmezővásárhelyi Emlékközpont és a Barankovics Alapítvány Látleletek - 2008 tavasza című közös konferenciáján.

Véleménye szerint a politikában is létezik objektív igazság, a természet rendje, amelynek megfelelése az erény, tagadása a bűn. Ehhez kapcsolódóan megjegyezte: "Az emberiség története tragédiába jut, ha nem veszi figyelembe a természet rendjét."

A társadalmi, szociális igazságossággal kapcsolatban Semjén Zsolt kijelentette, hogy a családi adózás sokkal jobban megfelelne ennek az elvnek, mert nem csak azt kellene figyelembe venni, hogy mennyit keres egy állampolgár, hanem azt is, hogy hány embert kell ebből a pénzből eltartani.
A munka és a tőke közötti összefüggésben beszélt arról, hogy a munka az elsődleges a tőkével szemben, mert a természetjog miatt "az közelebb áll az emberhez".

Hozzátette "A szocialista párt legnagyobb blöffje, hogy szocialistának mondja magát. Ők a legkegyetlenebb kapitalizmusban érdekeltek, mert ők az új burzsoázia".

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere, fideszes képviselő előadásában azt mondta, hogy "a mögöttünk hagyott 50 esztendő végére pontot kell tenni," ezért foglalkoztak a múlt feltárásával - fűzte hozzá -, ezért alapították meg az 1956-os forradalmat és szabadságharcot bemutató Emlékpont intézményt.

A Kádár-rendszer és a jelenlegi kormányzat között négy hasonlóságot talált a fideszes képviselő: a politikai vezetés elzárkózik a "kisemberektől", a felelősséget nem vállalja és a hitelességét elvesztette, kizárólag "materiális lénynek" tekinti a polgárokat, és "a demokratikus intézményeket, a parlamentet díszletnek vagy színháznak tekinti".

Ebből azt a következtetést vonta le, hogy "nem sok minden változott a Kádár-rendszer óta".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 4. 17:14
Orbán Viktor hite magánügy. Azonban ha hitét kérkedve közzéteszi, akkor a Biblia előírásai szerint is kéne élnie.
- A keresztényi szeretetre hivatkozni és valójában gyűlölködni,
- békességet hírdetni és valójában lázítást szervezni,
- tagadni a hazugságot és közben folyamatosan hazudni,

ez a hívő lét megcsúfolása!



obulus
2008. március 2. 23:05
Mi a gond? ovivezér (tudjátok, aki a "Ki a csuhásokkal a Parlamentből" dakota mondás feltalálója) éppen nagyböjtölni készül. Ezután már csak az amúgy református felcsúti generalissimus gyónása következhet a Bazilikában. Persze nagy példaképe Tony Blair is kitért az anglikán hitről.
Szifo
2008. március 1. 16:30
Semjén a kampány finisébe most már Istent is bedobta, hiszen nagyon kellenek a hívő szavazók is. Ez gusztustalan. (Szerintem Isten megveti ezért.)
A többi zagyvaság szót sem érdemel, akkora hülyeség.
Sokkal hasznosabb lenne Semjén úr - és az ország - számára, ha József Attilát olvasgatna.


Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását