2024. május 2. - Zsigmond

Juhász a népszavazásról

Nem valamilyen pártlojalitás miatt kell nemmel szavazni a március 9-ei népszavazáson, hanem azért, hogy színvonalasabb, versenyképesebb legyen az egészségügy - mondta az MSZP elnökhelyettese a Magyar Televízió szombati Nap-kelte című műsorában, hozzátéve,
2008. március 1. szombat 09:18 - Hírextra
Nem állítjuk úgy élére a dolgot, hogy ha igennel szavazol, akkor Orbánra (a Fidesz elnökére) szavazol, ha nemmel szavazol, akkor Gyurcsányra (miniszterelnökre) - közölte az elnökhelyettes, a szocialisták népszavazási kampányának koordinátora.

Juhász Ferenc szerint mindenkinek a "saját sorsát" kell mérlegre tennie, és eldöntenie, szeretne-e "valami jobbat, kulturáltabbat, színvonalasabbat, versenyképesebbet". Ebben a gondolkodásban - mondta - a fogyasztói szemlélet is meg tud jelenni.

Az MSZP elnökhelyettese arra a kérdésre, hogy pártja a szavazástól való távolmaradásra buzdít-e, hangsúlyozta: egy demokratikus párt nem mondhatja azt az embereknek, hogy ne menjenek el szavazni.

Úgy fogalmazott: "Ezért mi azt mondjuk, hogy szavazz nemmel, (...) ha egyetértesz azokkal a dilemmákkal, amelynek eredményeképpen mi ilyen (...) válaszokat fogalmaztunk meg. Ha meg nem, akkor sem ártasz nagyon sokat, ha nem mész el szavazni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását