2024. április 29. - Péter

Fehér László festményei Hongkongban

Fehér László Kossuth-díjas festőművésznek, 2007-től a Magyar Kultúra Követe rang birtokosának Festmények 2001-2005 című tárlata hétfőn nyílik a Hongkong Art Center galériájában, a kínai magyar évad keretében.
2008. március 1. szombat 06:41 - Hírextra

Fehér László - akit párizsi kiállításán érte utol telefonon az MTI - elmondta, hogy sok más elfoglaltsága miatt ő nem, de a képei elutaztak a délkelet-ázsiai metropoliszba, és az ottani szokás szerint két hétig lesznek láthatók.

A modern művészeti intézmény kétemeletes kiállítótermének mindkét szintjén helyet kapnak képei.
Húsz nagyméretű, 160-szor 220 centiméteres alkotása már látható volt a Kogart Ház tárlatán, 2005 márciusában. Ez az anyag - a fülessapkás önarckép, a "gyertyás" autoportrék, események reflexiói, családjáról: Juditról, Dávidról és Editről készített festményei - adja a hongkongi kiállítás alapját, de a sort Zami kazah kisfiú képe indítja.

A műveket Szipőcs Krisztina, a Ludwig Múzeum művészettörténésze válogatta, és ő a tárlat kurátora. "Az volt a terv, hogy Néray Katalin, a múzeum igazgatója állítja össze az anyagot, azonban ő sajnos időközben meghalt" - tette hozzá a művész.

Egy olyan katalógus is megjelenik a hongkongi kiállításra, amelyet ott nyomtatnak, de Gerhes Gábor tervezte, mint az eddigi összes kiállítási katalógusát - mondta el az 55 éves Fehér László, a kortárs magyar képzőművészet egyik kiemelkedő képviselője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását