2024. május 5. - Györgyi

Önkéntes lánglovagokat képeznek

A kárpátaljai Dercen önkéntes tűzoltói számára szervez továbbképzést a református egyház; a magyar tűzoltók pénteken és szombaton oktatják az önkénteseket - olvasható a Magyar Református Szeretetszolgálat közleményében.
2008. február 29. péntek 08:32 - Hírextra

A Magyar Református Szeretetszolgálat Készenléti Csoportja szervezi a továbbképzést, a Beregszász közelében lévő Dercen településen egyházi önkéntes tűzoltó-egyesületének tagjai számára.

Az önkéntes tűzoltók többek között elsősegélynyújtásról, tűzoltó-taktikai ismeretekből, felszerelés-ismeretből, oltás-elméletből hallgatnak előadást a kiutazó magyar tűzoltóktól. Emellett bővíthetik ismereteiket az alpintechnika, a viharkár-elhárítás és a kommunikáció témakörében is, hiszen az oktatók ezekről is szólnak majd a kétnapos továbbképzésen.

Az önkéntes egyesületek fontos segítséget jelentenek főként azokon a helyeken, ahol a hivatásos vagy a köztestületi egységek vonulási ideje hosszabb. Mivel gyakran előbb érkeznek a helyszínre a hivatásos tűzoltóknál, megfelelő képzettség birtokában szakszerűen be tudnak avatkozni tűzeseteknél és műszaki mentéseknél, ezzel hozzájárulnak a tűzbiztonság javításához.

A magyar állam 2005-ben egy használt és felújított tűzoltógépkocsit adományozott a derceni önkéntes tűzoltóságának.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását