2024. április 25. - Márk

Nosztalgia kenyér fillérekért

Nosztalgia pénzzel, azaz a régi alumínium forintosokkal, filléresekkel lehetett fizetni Miskolc egyik pékségében: péntek délelőtt két órán át három forint hatvan fillérbe került egy kenyér, a kiflit és a zsömlét pedig negyven fillérért kínálták.
2008. február 29. péntek 15:05 - Hírextra

"Nosztalgia kenyér csak nosztalgia pénzért" - állt a pékség és üzlet nyitási akciós feliratán. A bolt előtt kígyózó sorokban várták az emberek, hogy a varródobozokból, régi perselyekből előkotort alumínium forintosokkal, filléresekkel megvásárolják a napi kenyeret.

"Eddig - délelőtt tíz órától tizenegyig - mintegy nyolcszáz kenyér fogyott el, de most már folyamatosan sütjük, mert akkora az érdeklődés. Körülbelül másfélezer kenyeret készítünk, és 2000-3000 zsömlét és kiflit. A különleges vásárlási lehetőség déli tizenkét óráig tart" - mondta az MTI-nek Veress Károly, a Hazai Pékség tulajdonosa.

Arról is beszámolt, hogy hasonló akciót 1994-ben tartottak, akkor is hatalmas volt a sikere, és ő maga sem gondolta, hogy 2008-ban még ennyi régi pénzérme van a háztartásokban.
Hozzátette: nem véletlen, hogy a mai napot választották, hisz az újnak számító egy és két forintosokat is ma fogadhatják el a pénztárak utoljára. A pékség pedig ettől merészebbet gondolt, a még korábbi pénzzel szervezte meg a nyitási akciót.

Az alumínium érmékkel megtelt már jó pár befőttesüveg, és arról, hogy mit kezdenek ennyi régi érmével, még nincs határozott elképzelésük. Még az is lehet, hogy egy múzeumnak adják - mondta.
Megjegyezte: a három forint hatvan filléres kenyérrel arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy sok embernek igencsak nehéz megvásárolni valós áron, azaz kétszáz forint fölött a kenyeret.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását