2024. május 3. - Tímea, Irma

Hamisítják a Ferrarit

Az olasz pénzügyőrség Ferrari-hamisítókat fülelt le, akik más márkájú alvázakból és alkatrészekből szerelték össze a híres vérvörös sportkocsikat, és az eredeti ár töredékéért árulták. A fináncok eddig 14 hamis Ferrari Modena 360-ast foglaltak le, ebből h
2008. február 29. péntek 06:53 - Hírextra
A bűnszövetkezet Palermótól Milánóig tevékenykedett, jelenleg nyolc ember ellen folyik vizsgálat.
Az olasz pénzügyőrség palermói ága, amely hat hónapja kezdte meg a nyomozást az ügyben, nem tudja, hogy régebben hány hamis Ferrari kelt el, de azt tudja, hogy a vásárlók tisztában voltak a Ferrarik hamis voltával, csakhogy céljuk éppen az volt, hogy ismerőseik előtt felvágjanak a csodás autóval.

A bűnbanda főleg Pontiacok, Mercedesek és Toyoták alvázát használta fel, ám a motor eredeti volt. Az olasz rendőrök szerint profi munkát végeztek a hamisítók.

A Modena 360-as gyártását 2004-ben szüntették meg, és akkor az ára 142 ezer dollár volt. A jelenlegi ára százezer dollár körül mozog, a hamisítók pedig mindössze 20 ezerért kínálták illegális terméküket.

Ám nem ez az első eset, hogy Ferrarit hamisítanak, ezért a márkatulajdonos Fiat az internetet is át-átfésüli, a hamis példányokra utaló bizonyítékok után kutatva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását