2023. december 11. - Árpád

Felfüggesztették a győri jegyzőt

Felfüggesztette állásából Győr város közgyűlése csütörtöki közgyűlésén késő éjjel Papp Lászlót, a város jegyzőjét és fegyelmi eljárást kezdeményezett ellene.
2008. február 29. péntek 18:02 - Hírextra

Erre a döntésre azt követően került sor, hogy Győr polgármestere fegyelmi eljárást kezdeményezett a jegyző ellen, mivel a hivatal nődolgozói két, aláírásukkal hitelesített levélben számoltak be a
jegyző viselkedéséről, amely szerintük sérti emberi és női mivoltukat. Döntését Borkai Zsolt polgármester múlt pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be.

A város első embere akkor közölte: indítványát a jövő heti közgyűlés elé terjeszti. A jegyző munkáltatói jogkörét ugyanis nem a polgármester, hanem a közgyűlés gyakorolja.

A jegyző körüli gondokról az egyik győri internetes honlap még február elején számolt be. A cikk állítása szerint egy múlt év végi nyilvános vacsorán a jegyző minősíthetetlenül viselkedett. Szóban
zaklatta a hivatal nődolgozóit és hatalmát fitogtatta előttük.

A polgármester még az ügy kipattanásakor összehívott rendkívüli sajtótájékoztatón kijelentette: aláírt feljegyzéssel nem találkozott, márpedig mendemondák és névtelen levelek alapján nem kezdeményez vizsgálatot.

Az aláírással ellátott levelek azóta kerültek hozzá, s ezek tartalma "alátámasztja a korábbi problémákat". A történtek kivizsgálása érdekében határozott a fegyelmi eljárás kezdeményezéséről - indokolta döntését múlt pénteken Borkai Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását