2024. április 29. - Péter

A Microsoft Magyarország ingyen átadja szoftvereit

Az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottsága Informatikai és távközlési albizottságának 2008. február 27-én megtartott ülésén a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója bemutatta a Microsoft azon kezdeményezéseit, amelyeket az ötpárti nyil
2008. február 29. péntek 18:30 - Hírextra
 Az első kezdeményezés, illetve azóta már ténylegesen működő program a lemaradt, hátrányos helyzetű egyéneket és csoportokat leghatékonyabban elérni képes civil szervezeteket erősíti azáltal, hogy számukra ingyenes szoftverhasználatot tesz lehetővé. A civil szervezet technológiai támogatással hatékonyabban láthatja el feladatát, valamint át is adhatja az informatikai tudást saját célközönsége számára. A program erős előzményekre épít, olyan neves civil szervezetek kaptak már szoftver támogatást, mint az Országos Gyermekmentő Szolgálat, Vöröskereszt, Teleház Szövetség. A most indított CIVILTECH program a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány működtetésében (www.civiltech.hu ) a legtöbb közhasznú szervezet számára rendelkezésre áll, s nincs felső korlátja a Magyarországon támogatható szervezetek számának.

A második kezdeményezés az informatika munkaerőpiaci, illetve versenyképességi aspektusaira koncentrál, az általános gazdasági helyzet szociális kihatásait szem előtt tartva. Az iparági - társadalmi szervezeti összefogásban indítandó TITAN program a tudásintenzív munkahelyek esetében a gyorsan változó innovatív környezet elvárásainak megfelelő folyamatos továbbképzést célozza, keretet adva EU fejlesztési források hatékony, jövőt építő felhasználásának. Az informatikai szakemberek és az informatikai lehetőségekkel hatékonyan élni tudó vezetők és munkatársak képzése alapfeltétele a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének és munkahelyteremtő képességének.

Az Informatikai albizottság egyhangú igen szavazattal mindkét kezdeményezést teljes támogatásáról biztosította, és üdvözölte azt a gyors reakciót, amivel a vállalat válaszolt az albizottság felhívására, annak a reményének hangot adva, miszerint további szereplők is hasonló programokkal kapcsolódnak be az Inforum által kezdeményezett civil-politikai-gazdasági összefogásba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását