2024. május 4. - Mónika, Flórián

Közösen tájokoztat az MSZP és a Fidesz

Az MSZP miskolci szervezete örömmel vette a Fidesz miskolci országgyűlési képviselőinek azon kezdeményezését, hogy a népszavazás kérdéseiről Miskolc lakosságát közösen tájékoztassák - közölte Káli Sándor a szocialista párt miskolci szervezetének elnöke az
2008. február 28. csütörtök 15:22 - Hírextra

Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz országos alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nyilvános vitára hívja ki az MSZP miskolci országgyűlési képviselőit a március 9-i népszavazásra feltett kérdések ügyében.

Az ellenzéki politikus szerint az embereknek joguk van tudni arról, hogy választott országgyűlési képviselőjüknek mi a véleménye a népszavazásra feltett kérdésekről, a képviselők pro és kontra véleményüket egy lakossági fórumon, kamerák és a nyilvánosság előtt mondhatnák el a vizitdíjról, a kórházi napdíjról és a tandíjról.

A Fidesz alelnökének felhívására csütörtökön levélben reagáltak az MSZP miskolci országgyűlési képviselői. Káli Sándor valamennyiük nevében arról tájékoztatta Pelczné Gáll Ildikót, hogy "a népszavazással összefüggésben az MSZP feltett szándéka, hogy a polgárok felelős döntést tudjanak hozni, s ennek kapcsán megértsék és támogassák parlamenti döntéseinket".

Az MSZP képviselői az elmúlt hetekben számos lakossági fórumon és a megyei médiában is a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt ismertették álláspontjukat - közölte az MTI-vel a városi elnök.
Ezért fogadtuk el az egyik legnagyobb miskolci civil szervezet, a Társadalmi Egyesülések Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége 2008. március 4-ére szóló meghívását. Ott az MSZP miskolci országgyűlési képviselője, Szűcs Erika alpolgármester képviseli álláspontunkat, és azt várjuk, hogy a Fidesz is hasonlóan tegyen, elfogadva a miskolci polgárság meghívását - fogalmazott Káli Sándor.
Ezen a vitán mindkét politikai erőnek lehetősége lesz álláspontja kifejtésére a népszavazás kérdéseiről - tette hozzá.

Pelczné Gáll Ildikó március 5-re invitálta nyilvános vitára a miskolci MSZP-s képviselőket, egy másik helyszínre.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását