2024. május 12. - Pongrác

Az MSZP szétveri a bölcsődei ellátást

A Fidesz-KDNP szerint a szocialisták az intézkedéseikkel szétverik a bölcsődei ellátást, további terheket rónak a kisgyermekes családokra, ezáltal pedig nehezítik a gyermekvállalás lehetőségeit.
2010. január 4. hétfő 17:15 - HírExtra
Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a szocialisták azt ígérték, a gyes és a gyed időtartamának lecsökkentésével párhuzamosan növelni fogják a bölcsődei férőhelyek számát. "Ezzel szemben nem hogy a bölcsődei férőhelyek száma nem nőtt, hanem csökkent a bölcsődék finanszírozása" - mondta a kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. Hozzátette, a bölcsődei ellátás normatívája "nevetségesen kevés".
Véleménye szerint talán még ennél is "katasztrofálisabb", hogy olyan szakmaiatlan döntéseket hoztak az elmúlt hónapokban az MSZP-sek, amelyek tovább rontják a kisgyermekes családok helyzetét.

Soltész Miklós ezzel kapcsolatban példaként említette, hogy a bölcsődékbe jelenleg 33.500 gyermek jár, 130 százalékos az intézmények kihasználtsága. Azonban abban a pillanatban, hogy ha május 1-jétől megszűnik a hároméves gyes és gyed, "csak a szocialistáknak a felmérései szerint legalább tízezer gyermeket akarnak beíratni bölcsődébe" - mutatott rá.
Az ellenzéki politikus szerint a családi napközi és a házi gyermekfelügyelet is szakmaiatlan alternatíva a bölcsődei ellátással szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását