2024. április 27. - Zita

Navracsics: a kormány koncepciótlan

A kormány koncepció és vízió nélkül próbálja az egyik válsághelyzetet a másik után megoldani - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője kedden Veszprémben, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.
2008. február 27. szerda 06:50 - Hírextra

Egyik nap szociális igazságosságról, a másikon baloldali polgárosodásról beszélnek, hogy aztán mindkét meghirdetett elvet tagadva, maradjon a nyers és puszta túlélés - tette hozzá az ellenzéki politikus. Szerinte Gyurcsány Ferenc naponta próbálja biztosítani a saját túlélését "ilyen-olyan kommunikációs trükkökkel".

Ilyen helyzetben különös felelőssége egy ellenzéki pártnak, hogy jövőképet mutasson fel, s "a Fidesznek az Erős Magyarország alapprogramja az a jővőkép, amely a polgári értékeken, a tisztes munkán, a szigorú költségvetési politikán, a kiszámítható gyarapodáson és a családok támogatásán alapul" - tette hozzá az ellenzéki párt frakcióvezetője.

Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a sajtótájékoztatón többek közt azt hangsúlyozta, hogy a feketegazdaság kifehérítésében a Fidesz számára nem az a megoldás, hogy háromezer fővel növelik az APEH létszámát és az "élet minden területére kiterjedő ellenőrzéssel próbáljuk sakkban tartani a vállalkozókat", hanem a közterhek csökkentésével lehet a kívánt célt elérni, illetve helyzetbe hozni a kis- és középvállalkozásokat.

A Fidesz vezető gazdaságpolitikusa rámutatott arra, hogy a jelenlegi "siralmas gazdasági állapotok" világosan tükrözik a legfontosabb teendőket. Mint mondta: Magyarország a 27 uniós tagország közül a 27. helyen áll a gazdasági növekedés tekintetében, miközben Szlovákia például tizennyolcszor nagyobb növekedést produkál, de hozzánk képest Románia is kilenc százalékos növekedéssel büszkélkedhet.

Varga Mihály tájékoztatott arról is, hogy a Fidesz Erős Magyarország elnevezésű gazdasági alapprogramját igyekeznek tesztelni is gyakorlati szakemberek körében, ezért a nap folyamán a veszprémi Continental Teves Kft. üzemébe látogattak el.

"Amit már régóta mondunk, azaz a magyar gazdaság akkor tud hosszú távon stabil növekedési pályára állni, ha az itt megtelepedett multinacionális vállalatokhoz hozzá tudnak illeszkedni a magyar beszállítók" - mondta a Fidesz alelnöke a látogatásról.

Azok a beszállítók, amelyek legalább a közepes méretű vállalatok szintjét elérik és akik verseny- és alkalmazkodóképességben, rugalmasságban méltó partnerei lehetnek a multiknak - vélekedett az ellenzéki párt vezető gazdaságpolitikusa, megjegyezve, hogy "ma inkább a leépülés felé megy a magyar gazdaságnak ezen szektora".

"A mi gazdaságpolitikánk a közterhek, az adóterhek csökkentésén keresztül kívánja helyzetbe hozni ezeket a vállalkozásokat - mondta az ellenzéki párt alelnöke, hozzátéve: ma olyan likviditási és mindennapi bajokkal küzdenek ezek a cégek, hogy a nagyszabású tervek, komoly programok "valamilyen induló lökés nélkül" nem tudnának beindulni.

A Fidesz nem abban gondolkodok, hogy a felvett hitelek kamattámogatásával segítse ezt a szektort, hanem többek közt például a tőkepótló hitelekben lát megoldást - mondta Varga Mihály Veszprémben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását