2024. május 6. - Ivett, Frida

Déli Áramlat : Juszt is aláírnak

Gyurcsány Ferenc nem halasztja el a Déli Áramlatról szóló megállapodás csütörtöki, moszkvai aláírását - közölte Budai Bernadett az MTI érdeklődésére szerdán arra reagálva, hogy a Fidesz a parlamenti bizottságok együttes ülésén ezt kezdeményezte.
2008. február 27. szerda 13:38 - Hírextra
A kormányszóvivő elmondta: kormányközi megállapodásnál nincs mód arra, hogy utólag parlamenti ratifikációt kérjenek, mert ez csak államközi megállapodásnál lehetséges. Répássy Róbert felvetését csak az alkotmány felrúgásával lehetne megoldani, amit a kormány nem tehet meg - tette hozzá.

Budai Bernadett hangsúlyozta, a kormány minden információt kész megadni az Országgyűlésnek és a pártoknak. Felidézte, a három parlamenti bizottság együttes ülésén három miniszter volt jelen, és válaszolt az összes felmerülő kérdésre.

A nap folyamán Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy vélekedett, az a lehetőség is fennáll, hogy a miniszterelnök parlamenti ratifikációhoz kötve írja alá a szerződést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását