2024. május 7. - Gizella

Tavaly nem volt elfogadott terve a Vízműveknek

A kormánypártok elutasítása miatt nem támogatta kedden a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági bizottsága azt a fideszes javaslatot, hogy független jogi szakértőt kérjenek fel annak tisztázására, jogszerűen működik-e jelenleg a Fővárosi Vízművek Zrt., amelynek t
2008. február 26. kedd 17:01 - Hírextra

Hutiray Gyula (Fidesz) hangsúlyozva, hogy szerinte a gazdasági társaságokról szóló törvényt sérti ez a helyzet, s indítványozta a külső jogi szakértő bevonását, ezt a szocialisták elutasították, a szabad demokraták pedig tartózkodtak a voksolásnál.

Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettesek közös előterjesztését elfogadva a bizottsági többség úgy döntött, hogy a vízművek péntekre összehívott közgyűlésén a fővárosi önkormányzat képviselője kezdeményezze a 2006. évi menedzsmentdíjról és a 2007. évi üzleti terv elfogadásáról szóló cégjavaslat levételét a napirendről. A főpolgármester-helyettesek álláspontja szerint ez ügyben még zajlanak tárgyalások az önkormányzat és a vízművek között.
Csatlós Csaba (MDF) felvetésére, hogy hol tart az önkormányzat által hónapokkal korábban elrendelt vizsgálat a menedzsmentdíjjal kapcsolatban, Somlyódy Csaba (MSZP) elnök közölte: nincs információja ez ügyben, s nem vesz részt a vizsgálatban.

A bizottság ülésén a helyszínen kiosztott előterjesztésben egyébként 2006-ra és 2007-re egyaránt csaknem 3,3 milliárd forintos menedzsmentdíj szerepel.

Ugyancsak Csatlós Csaba javaslatára a bizottság megerősítette azt a korábbi határozatát, amelyben felkérték a városvezetést a vízművek menedzsmentdíja ügyében zajló vizsgálati anyag bemutatására. Új eleme a kormánypártok többsége által is támogatott döntésnek az, hogy a testület kéthetes határidőt adott erre a városvezetésnek.

A komoly sajtóérdeklődés ellenére sem került szóba a bizottság ülésén a BKV paraméterkönyve. Dancs Gábor (SZDSZ) közlekedési tanácsnok egy hétfői sajtónyilatkozatában felvetette, hogy bizottsági döntést kezdeményez a paraméterkönyv előkészítésének leállításáról.

A szabad demokrata politikus az ülésen megjelent újságíróknak nem kívánt nyilatkozni ez ügyben, mondván, hogy előző nap mindent elmondott már.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását