2024. május 10. - Ármin, Pálma

Feljelentéskiegészítés csillag ügyében

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az SZDSZ kampányplakátján szereplő csillag ügyében - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője kedden a távirati iroda érdeklődésére.
2008. február 26. kedd 15:36 - Hírextra

Egy magánszemély múlt héten csütörtökön tett feljelentést a BRFK-n az SZDSZ kampányplakátján szereplő, általa tiltott önkényuralmi jelképnek vélelmezett képi elem miatt.

Kóka János, az SZDSZ elnöke január 24-én, a párt kampánystratégiájának elfogadását bejelentő sajtótájékoztatón arra a kérdésére, hogy nem jelent-e gondot, hogy a kampányban felhasznált motívum tiltott önkényuralmi jelképre, a vörös csillagra emlékeztet, azt mondta, hogy az a csillag nem ötágú és nem is vörös. Hozzátette, hogy az ábra kapcsán biztosan sok áthallással és értelmezéssel találkoznak majd.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője a feljelentés hírére úgy reagált, hogy állnak az eljárás elébe.
Az évek óta a vörös csillag legalizálásáért küzdő Magyarországi Munkáspárt 2006 felajánlotta segítségét és a témában szerzett tapasztalatait az SZDSZ-nek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását