2024. április 23. - Béla

60 millióra lehet pályázni

Az idén is kiírták Jövővár Pályázatot, amelyen gyermekintézmények és műemlékek összesen 61,8 millió forint értékű támogatáshoz juthatnak hozzá kilenc építőanyag-gyártó felajánlásának köszönhetően.
2008. február 26. kedd 07:56 - Hírextra

A Wienerberger Téglapipari Zrt. például 20 millió forint értékű terméket ajánl fel gyermekintézmények számára, a műemlékek kezelői pedig 2,5 millió forintnyi építőanyagot illetve 2,5 millió forint értékű pénzbeli támogatást nyerhetnek el.

Emellett mindkét kategóriában pályázni lehet 5-5 millió forint értékben a Baumit, a Bramac, a Graboplast, a Mapei, a Murexin, a Nikecell és a Tondach termékeire, valamint egymillió forint értékű Hörmann- és nyolcszázezer forint értékű Dörken-termékre.

A pályázati felhívást mintegy 14 ezer önkormányzat, gyermekoktatási intézmény és alapítvány kapja kézhez, amelyek 2008. április 25-ig nyújthatják be pályaműveiket, míg az ünnepélyes díjkiosztó a tervek szerint június 11-én lesz.

A pályázat fővédnöke Hiller István oktatási és kulturális miniszter. A díjazásról idén is független zsűri dönt, melynek elnöke mindkét kategóriában Vadász György Kossuth-díjas építész.

A gyermekintézményi kategóriában olyan oktatási, egészségügyi, kulturális vagy egyéb intézmények, alapítványok és szervezetek indulhatnak, amelyek tevékenysége szoros kapcsolatban van a gyermekek képzésével, nevelésével, szabadidős tevékenységével, gyógyításával vagy rehabilitációjával.

A műemlékfelújításra szánt támogatásra azok a Magyarországon működő szervezetek és önkormányzatok pályázhatnak, amelyek tulajdonában, felügyeletében vagy kezelésében olyan műemléképületek vannak, amelyeken 2008-ban felújítási munkálatokat kezdenek.

A Wienerberger téglagyár közleménye emlékeztet arra, hogy a 2000-ben útjára bocsátott Jövővár az elmúlt 7 évben eddig összesen 300 millió forinttal tudta segíteni 350 győztes építési, felújítási programját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását