2024. május 3. - Tímea, Irma

Szünidei falusi iskola Somogyban

Szünidei falusi iskolába várják a gyerekeket a Somogy megyei Várdán; a Kaposvártól 12 kilométerre fekvő településen az egykori, Szász Endre nevével fémjelzett alkotótáborok mintájára néhány napos, vagy akár egyhetes programlehetőséget kínál az önkormányza
2008. február 25. hétfő 14:08 - Hírextra
Varga András, az ország első és egyetlen "Madárbarát települése" címmel büszkélkedő falu elöljárója nagy reményeket fűz a 13 évvel ezelőtt bezárt, azóta közművelődési célokat szolgáló általános iskola szabadidős hasznosításához. Mint mondta: jó lenne ismét gyerekzsivajt hallani a volt iskolában, s örömmel tölti el, hogy megmutathatják az értékeiket a városi gyerekeknek.

A gondozott, virágos település önkormányzata a faluban megtelepedett, életének utolsó éveit itt töltő, a faluért sokat tett, s ezért díszpolgári címmel elismert világhírű festőművész, grafikus Szász Endre kezdeményezésére és vezetésével szervezett nyári alkotótáborok révén szerzett tapasztalatot.

Mivel az akkori fogadóépületek, kiszolgálóhelyiségek megvannak és a legszigorúbb egészségügyi követelményeknek is megfelelnek, ezért most csak némi felújításra, átalakításra, korszerűsítésre van szükség - mondta a polgármester. A munkálatokat, amelyre ötszázezer forintot fordítanak, már megkezdték, s a tervek szerint egy hónap múlva el is készülnek.

Az iskolások, főként alsó tagozatos gyerekek és tanáraik érdeklődésére számító önkormányzat madárbarát bemutató kerttel, a nemrég megnyitott Szász Endre kiállítással, egy felújított, falusi középbirtokosi portával, sportolási lehetőséggel, játszóterekkel, lovas programokkal, éjszakai madármegfigyeléssel, lovaglással és sétakocsikázással, s még számtalan érdekességgel várja a tanulókat.

A falusi iskolában turnusonként 25-30 fős csoportokat tudnak majd fogadni - mondta Varga András, hozzátéve: még meg sem hirdették a szabadidős programjukat, máris többen érdeklődtek, s több turnust le is foglaltak, főként kaposvári iskolák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását