2024. április 29. - Péter

Jászsági együttműködés

Konzorciumi együttműködési megállapodást kötött a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat, a megyei múzeumi szervezet és további tíz települési önkormányzat a Jászkun kapitányok nyomában című projekt benyújtására hétfőn Szolnokon; sikeres befogadása eset
2008. február 25. hétfő 18:07 - Hírextra
Az aláíráskor Búsi Lajos, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, a megyei önkormányzat azt követően kezdeményezte a projekt kidolgozását, hogy közzétették az Észak-alföldi Operatív Program keretében a "Versenyképes turisztikai termék- és attrakciófejlesztés" című pályázati felhívást.

A meghirdetett pályázat a kulturális és örökségturizmus területén kínál kedvező lehetőségeket annak érdekében, hogy a pályázók komplex, magas színvonalú fejlesztések segítségével orvosolják azokat a hiányosságokat, amelyek a turisztikai attrakciók infrastrukturális kiépítettségében és a minőségi turizmust megalapozó szolgáltatások jelenlegi kínálatában mutatkoznak.

Mivel a tervezett pályázat költsége eléri a 2008-2009-es évben e célra a megyében rendelkezésre álló maximális keretet, mintegy 600 millió forintot, ezért fontos szempont, hogy a pályázati tevékenység a megye teljes területére kiterjedjen és minél több helyi önkormányzat csatlakozzon a pályázathoz reális és kivitelezhető fejlesztések megvalósításával - húzta alá Búsi Lajos.

A résztvevők, a pályázatot benyújtó megyei önkormányzat, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Múzeumok Igazgatósága és tagmúzeumai, továbbá Abádszalók, Jászdózsa, Jászkisér, Kunhegyes, Rákóczifalva és Törökszentmiklós önkormányzata. A pályázat kiemelten fontos eleme, a múzeumi, tájházi rekonstrukción és látogatóbarát fejlesztéseken túl, egy jász és egy nagykun látogatóközpont kialakítása Jászberényben, illetve Karcagon, továbbá egy, a közös jászkun gyökereket bemutató látványközpont létrehozása a szolnoki Damjanich János Múzeumban.

A pályázatot február 29-ig kell benyújtani, és ha nyertes lesz, a projektet 2009 júliusa és 2010 decembere között kell megvalósítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását