2024. május 6. - Ivett, Frida

Fedettpályás világbajnokság

Fedettpályás világbajnoki csapattagsággal lepte meg magát közelgő 37. születésnapjára Allen Johnson, aki 60 méter gáton lett második az amerikai atlétikai bajnokságon, Bostonban. Az atlantai olimpia bajnoka csak nyolcadik idővel jutott be a fináléba, ott
2008. február 25. hétfő 14:35 - Hírextra
Mivel számonként az első kettő indulhat a jövő heti valenciai vb-n, Johnson ott lehet a spanyolországi versenyen.

"Elégedett vagyok az eredményemmel, ami egy kicsit meg is lep. Eredetileg nem akartam komolyan venni a fedettpályás szezont, mert az olimpia a legfontosabb az idén, éppen ezért különösen örülök ennek a második helynek" - nyilatkozta a tető alatt és szabadtéren összesen hét vb-címet szerzett vágtázó.

A legnagyobb várakozás a férfi súlylökést előzte meg a bajnokságon, hiszen az amerikaiak mindhárom sztárja, a vb-címvédő Reese Hoffa, a 2005-ös szabadtéri vb-első, s egyben világranglista-vezető Adam Nelson és a 2004-es budapesti fedett vb első helyezettje, Christian Cantwell is elindult.

Az idei formák alapján Nelson volt a fő esélyes, hiszen 22,40 méteres eredménye az örökranglistán a harmadik. Ennek ellenére éppen ő maradt le a vb-ről, miután Bostonban "csak" 21,25 métert lökött, ami a harmadik helyhez volt elegendő.

A bajnoki címet Cantwell szerezte meg 21,51-gyel Hoffa (21,40 m) előtt.

Az amerikai csapatnak férfi 60 méteren is lesz majd egy ismert hiányzója Valenciában, ugyanis a nagy esélyes Leonard Scott az előfutamok során megsérült. A számot Michael Rogers nyerte 6.54 mp-cel. A nők hasonló távján Angela Williams nyert 7.11 mp-es kiváló idővel, míg a 100 m tavalyi világbajnoki bronzérmese, Carmelita Jeter harmadik helyével kiszorult a csapatból.

Az ob-t, mint ahogy a teljes téli szezont, olyan sztárok hagyták ki mint Tyson Gay, Jeremy Wariner vagy Allison Felix.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását