2024. május 17. - Paszkál

Bravúros ping-pong szereplés

A magyar női asztalitenisz-válogatott a második összecsapását is megnyerte a kantoni csapat-világbajnokságon: bravúros teljesítménnyel 3-0-ra győzte le Románia együttesét.
2008. február 25. hétfő 10:11 - Hírextra
A két válogatott tavaly a belgrádi Európa-bajnokságon emlékezetes csatát vívott, a későbbi aranyérmes magyarok két meccslabdát hárítva nyertek több mint három óra alatt 3-2-re. Kantonban minden másképpen alakult, bő másfél óra alatt győztek Tóth Krisztináék.

Az első mérkőzésen Tóth ott folytatta, ahol egy nappal korábban az ukránok ellen abbahagyta, szépen lassan felőrölte Szamara ellenállását. A második szettben ugyan a román lány 10:5-re is vezetett, Tóth azonban ezt a szakaszt is hozta, mégpedig 12:10-re.

Aztán Póta Georgina az első játszmában kissé nehezen melegedett be Dodean ellen (9:11), a másodikban viszont 11:9-re, a harmadikban 11:5-re győzött. A negyedik játszmára nagyon összekapta magát a román (7:11) lány, az ötödikben pedig közel járt ahhoz, hogy egyenlítsen, ám a Póta 11:9-re nyert.

Zárásként Lovas Petra megverte Hiricit. A magyar játékos az első két szettben nagyon magabiztos volt 8-ra és 9-re győzött, a harmadikban azonban levegőhöz jutott Hirici (10:12). Mielőtt azonban a román felpörgött volna, Lovas 11:8-ra hozta a negyedik szettet, pontot téve ezzel a találkozó végére.
"Számunkra nagyon fontos volt, hogy ne veszítsünk mérkőzést, hiszen a 3-0 jelentős előnyhöz juttathat bennünket az esetleges körbeverések során" - nyilatkozott Téglás Péter szövetségi kapitány. "A lányok nagyon szépen játszottak, s Tóth bombaformája mellett örülök annak is, hogy Póta szépen hozta a meccset Dodean ellen. A lengyelek elleni összecsapás nagyon nehéz lesz, hiszen ellenfelünk két kínai játékossal áll fel, de megpróbáljuk őket is legyőzni."

A lengyel válogatott nagy meglepetésre 3-2-es vereséget szenvedett az ukránoktól, a románok pedig vasárnap legyőzték a tajvaniakat, így a B-csoportban már csak a magyar és a szingapúri válogatott veretlen.

Eredmények:
nők, Bajnoki Divízió, B csoport:
Magyarország-Románia 3-0

Tóth Krisztina-Elizabeta Szamara 3-0 (8, 10, 11)
Póta Georgina-Daniela Dodean 3-2 (-9, 9, 5, -7, 9)
Lovas Petra - Alina-Cristina Hirici 3-1 (8, 9, -10, 8)
További eredmények:
Szingapúr-Tajvan 3-1
Ukrajna-Lengyelország 3-2

A magyar-lengyel összecsapás közép-európai idő szerint 9:30-kor kezdődik, akárcsak a férfiak Bajnoki Divíziójában a magyar-lengyel csata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását