2024. április 24. - György

Schwarzkopf hagyatéka árverésen

Az operarajongóknak március 13-án lehetőségük nyílik arra, hogy egy színpadi kedvencnek ne csak személyes tárgyait szerezhessék meg, hanem azzal jótékonysági célokat is támogathassanak.
2008. február 23. szombat 11:08 - Hírextra
A Dorotheum bécsi aukciós ház elárverezi a nagy szoprán énekesnő, Elisabeth Schwarzkopf hagyatékát, amelyet 50-50 százalék arányban az osztrák SOS-Kinderfalu és a Szent Anna Gyermekrákkutatási Alapítvány örökölt a művésznőtől. Ékszerek, bútorok, képzőművészeti alkotások és autógrammok mellett az énekesnő fényképei és egyes színpadi kosztümjei is kalapács alá kerülnek.

Egy kis mahagóni asztalkára már húsz euróért is lehet licitálni, a legmagasabb kikiáltási árért, 14 ezer euróért pedig egy briliánssal ékesített platina karkötőt kínálnak megvételre. Különösen értékesnek ígérkeznek azok az ékszerek, amelyek megvételével együtt jár Schwarzkopf egy fényképe is, amelyen látható, hogy az adott ékszert viseli. Kalapács alá kerül egy 160 fotóból álló gyűjtemény, amelynek egyes képein esetleg a megvételre kínált színpadi kosztümök némelyike is látható.
A 2006 augusztusban Vorarlbergben 90 éves korában elhunyt ünnepelt operaénekesnő értéktárgyai között voltak metszetek is, többek közt nyolc darab William Hogarth (1697-1764) brit művész alkotásaiból, valamint kézírásos levelek Hugo Wolff (1860-1913), Giacomo Puccini (1858-1924) és Gioachino Rossini (1779-1868) zeneszerzőktől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását