2024. április 19. - Emma

Mégis létezik az örök szerelem

Nem kell behódolnunk a kémiának, gondoskodhatunk arról, hogy ne csituljon el a lángolás. A tudósok szeretik felpiszkálni az embereket olyan kutatásokkal, melyek kémiai bizonyítékkal szolgálnak a szerelem múlandóságára. Örök vitatéma, hogy vajon meddig kép
2008. február 23. szombat 07:23 - Hírextra
Kutatók szerint 2-4 év után már nem termelődik az a hormon, mely a rószaszín ködöt gerjeszti. A pszichológusok szerint viszont a szenvedély igenis fenntartható hosszú távon.

- Az igaz, hogy az idegrendszer néhány év után egyszerűen kifárad, de azok a párok, akik igazán szeretik egymást, képesek újraéleszteni az érzelmeket. Ezen a túlterheltségen át lehet lendíteni a másikat - mondta el a Netbulvárnak Dr. Sebestyén Tamás, pszichológus.

A szakember ahhoz a jelenséghez hasonlította a lecsitult érzelmeket, mint amikor egy filmet tizenötször megnézünk egymás után, és megunjuk, pszichésen telítődünk. Ez a holtpont a lehető legritkábban következik be egyszerre a pár tagjainál, így a szeretetteljes kapcsolatban élők képesek egymást kihúzni a "gödörből".

- A szerelem ahhoz hasonlítható, mint amikor egy kohóban különböző fémeket összeöntenek és elkezdenek egymással vegyülni. A személyiségünk magjába belekeveredik a párunk egyénisége is. Aki szerelmes, az 70-80 évesen is fejlődőképes.

Dr. Sebestyén Tamás szerint a férfiaknak nemcsak szexre van szükségük, hanem gondoskodásra is. Általában az erősebbik nem 42 évesen lesz érett igazán, míg egy nő 27-29 évesen. Így amikor gyerekük születik, a nő gyakran elköveti azt a hibát, hogy figyelméből keveset szentel a baba édesapjának. Pedig a férj is "gyerek" még, akinek ugyanolyan törődésre van szüksége, mint a kicsinek. A legfontosabb, hogy egy férfi nőnek tudja tekinteni párját évek múltán is, a nő pedig férfinek a szerelmét.

Ehhez az kell, hogy a feleség vonzó és kívánatos, a férj pedig aktív maradjon. Mivel a szexualitás szerves része a párkapcsolatoknak, tenni kell azért, hogy a vágy egymás érintése iránt ne apadjon el. Nagyon fontos, hogy intellektuálisan hasonló szinten legyenek, és a férfinek ügyelni kell arra is, hogy a nő ne hagyja le az értelmi fejlődésben, ugyanis a gyengébbik nem sokkal gyorsabban halad előre.

- A közhiedelemmel ellentétben ellentétes érdeklődésű emberek nagyon jól tudnak együttélni hosszú távon. Mivel saját hiányosságaikat a másik kiegészíti, mindig lesz beszédtémájuk és el tudják egymást varázsolni tudásukkal. Nem kell az azonos érdeklődés a szerelemhez, az odafigyelés, gondoskodás sokkal fontosabb, és persze az, hogy magunkra is igényesek legyünk.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását