2024. április 18. - Andrea, Ilma

Beszélgess házikedvenceddel!

Egy kutatócsoport tíz tanáccsal nyújt segítséget ahhoz, hogy társalogni tudj házi kedvenceddel.
2008. február 23. szombat 07:30 - Hírextra
A kutatócsoport egy tagja, Laura Simpson mindenkivel megosztja tapasztalatait, és kiderül, hogyan kommunikálhatsz az állatokkal, főként házi kedvenceiddel. Ez a fajta kommunikáció, mint mondta "szívből szívbe" történik.

1. Kezdd el figyelni, mi kelti fel háziállatod érdeklődését. Mire figyel fel, és milyen reakciókat vált ki belőle?

2. Figyeld a mimikáját, miközben beszélsz hozzá. Úgy olvass róla, ahogyan olvasol más emberek arcáról. (Ne feledd, a csecsemők sírás útján érvényesítik az akaratukat. Sírással érik el, hogy anyjuk vagy apjuk figyeljen rájuk, és azt tegyék, amit ők akarnak.) Ez a kommunikáció kezdete.

3. Halkítsd le a gondolataidat, tanulj meg koncentrálni. Ez a csönd lesz az, ami ellenőrzi újra és újra az agyadban kavargó gondolatokat, ami kategorizálja az információkat, és amelyek egész nap eljutnak hozzád. Segíteni fog, hogy elszakadj a logikától, így beszélni tudsz majd az állatodhoz, és megérted őt.

4. Fogalmazz meg egyszerű kérdéseket. Ne bonyolítsd túl. Ne várj összetett és hosszú válaszokat.

5. Mondd ki az első dolgot, ami eszedbe jut. Figyeld az állatod reakcióit. Meglepődsz majd a mimikáján, esetleg verbális választ is kapsz.

6. Ne kérdőjelezd meg, csak fogadd el a mimikai, verbális és non verbális válaszokat. Maradj elfogulatlan.

7. Teszteld az új információt. Valóban igazi választ kaptál, vagy az állatod csak szórakozik veled? Néha az állatok bedobnak némi humort, ha mi emberek túl komolyak vagyunk. Vedd könnyedén.

8. Játssz a háziállatoddal és kapcsolódj ki. Próbálj meg beszélgetni vele bármiről, mintha egy barátod lenne vagy a gyereked. Szeresd. Érezd jól magad! Vedd figyelembe a reakcióikat a mindennapokban. Kezeld őket könnyedén, így bátran megkeresnek majd, ha valamit meg szeretnének osztani veled.

9. Hagyj nekik szabad teret. Senki sem szeretné, ha valaki belelátna a gondolataiba, vagy behatolna a magánszférájába.

10. Kezeld könnyedén a megérzéseidet. Ne görcsölj, különben elveszted a lényeget. Ne felejtsd el, az állatok is folyamatosan kommunikálnak egymással szavak nélkül. Csak mi emberek gondoljuk, hogy a beszédhez hangok kellenek, nem az állatok.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását