2024. április 27. - Zita

Magyar ezüst- és bronzérem

A 66 kg-os Ungvári Miklós ezüst-, míg a már ugyancsak pekingi kvótával rendelkező Csernoviczki Éva (48) bronzérmet nyert az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa hamburgi állomásán.
2008. február 23. szombat 08:25 - Hírextra

A nyitónap két magyarja közül a kétszeres vb-harmadik Ungvári idő előtt, ipponnal nyert az olasz Francesco Faraldo, majd az egyiptomi Ahmed Avad ellen is, ezután végigküzdötte a francia David Larose-szal vívott találkozóját, ám ott is magabiztosan, vazarival győzött. Az elődöntőben a hazai közönség előtt szereplő Adrian Kulisch 4:41 percet bírt a kecskeméti klasszis ellen, de jött a harmadik ippont érő leszorítás, így következett a finálé és a spanyol Oscar Penas. A két Európa-bajnok csatájában eredménytelenül zárult az 5 perc, az aranypontig tartó hosszabbításban pedig a 34 éves rivális vezetett először értékelhető akciót, és kokával diadalmaskodott.

A tatabányai Csernoviczki a nyitányon vazarival verte a venezuelai Milgros Gonzalezt, majd minimális különbséggel, kokával kikapott az ukrán Ludmila Lusznyikovától. A vigaszágon aztán már nem talált legyőzőre: ipponnal búcsúztatta a német Kay Kraust, jukóval az orosz Natalja Szamojlovát és a portugál Ana Hormigót, végül a harmadik helyért egy kokával bizonyult jobbnak a kínai Vu Su-ken (Wu Shugen) ellen, ezzel bronzérmes lett.

Szombaton és vasárnap további 12 magyar lép tatamira a német kikötővárosban, ahol már-már világbajnoki szintű mezőny, 71 ország 537 cselgáncsozója próbál szerencsét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását