2024. május 9. - Gergely

Minden gyilkost megtaláltak

A szabolcsi rendőrök felderítési mutatója az emberölési ügyekben 100 százalékos volt tavaly, mind a tíz esetben elfogták a tettest - mondta a térség rendőr-főkapitánya az évértékelő értekezleten Nyíregyházán pénteken.
2008. február 22. péntek 10:25 - Hírextra
Javultak az ismeretlen tetteses felderítési mutatók, a nyomozás eredményessége alapján a 6. helyen áll Szabolcs-Szatmár-Bereg a megyék rangsorában - közölte Szepesi István dandártábornok az állománygyűlésen.

"Elismerésre méltó munkát végeznek az önálló célkörözési csoport tagjai, akik eredményesen alkalmazzák a titkos információgyűjtést is az évek óta bujkáló bűnözők kézre kerítésénél, s tavaly közülük 11 személyt fogtak el" - mondta a főkapitány.

A kábítószerrel visszaélők ellen is kiemelkedő, 93,5 százalékos az eredményességi arány, s ennek hatása meglátszik a bűncselekményfajta visszaszorulásában, a 2006-os 102 esettel szemben tavaly 75 drogos ügyben jártak el a rendőrök.

Szabolcsban változatlanul a vagyon elleni bűncselekmények száma a legnagyobb, 13.387 ilyen ügy volt a múlt évben. Rablást 108 esetben követtek el, huszoneggyel kevesebbet, mint korábban.
A bűncselekmények számának csökkenése folytatódott tavaly a megyében. Az utóbbi öt év során 2005-ben volt a legmagasabb, 22.470 a bűncselekmények száma, tavalyelőtt 21.895 esetet regisztráltak, tavaly pedig 21.819-t - tette hozzá a főkapitány.

Hangsúlyozta azt is, hogy a megye a harmadik a bíróság elé állítások száma alapján, s a büntetések gyors kiszabásának visszatartó hatása meglátszik a bűnügyi helyzet alakulásán.

A közlekedési balesetek száma 1.234-ről, 1.134-re csökkent, a halálos baleseteké pedig 66-ról, 65-re. Az okok között továbbra is a gyorshajtás vezet, 22,9 százalékos aránnyal, azt követi 20-20 százalék körüli arányban a figyelmetlenség és az elsőbbség szabályainak megsértése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását