2022. július 4. - Ulrik

Gazdasági és szociális kohézió

Az Európai Parlament strasbourgi, plenáris ülésén megvitatta a negyedik, gazdasági és szociális kohézióról szóló, illetve a területi kohézió kialakítását célzó Területi Menetrendről és a Lipcsei Kartáról szóló jelentéseket. Ezen két jelentés megvitatása
2008. február 22. péntek 21:13 - Hírextra

Harangozó Gábor szocialista képviselő, az EP Regionális Fejlesztési Bizottságának tagja szerint mérföldkő volt a tegnapi ülés, mivel ez volt az első alkalom, hogy az új tagállamok képviselő egységes véleménynek adtak hangot az intenzív szakaszba ért EU költségvetési reform a kohéziós politikát és vidékfejlesztést is érintő kérdéseiről.

A Harangozó Gábor által közelmúltban ismét útjára indított, új tagállamok kohéziós kerekasztala kezdeményezésben rejlő lehetőségek fontosságát húzta alá, hogy a plenáris vitán az új tagállamok képviselői egyértelműen egységes fellépést mutattak a kohéziós politika új tagok számára kedvező alakításával kapcsolatban.

Harangozó Gábor sikerként értékelte, hogy az új tagállamok képviselőinek majdnem minden felszólalója szerint szükség van a vidékfejlesztési politika súlyának növelésére, és el kell utasítani a kohéziós politika nemzeti szintre utalását. Mindez azt mutatja, a kerekasztal tagjai felismerték: a tartalmi, szakpolitikai kérdéseken túlmentően koordinált, egységes fellépésre van szükség az érdekeink kellő hangsúllyal való megjelenítéséhez.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását