2020. december 2. - Melinda, Vivien

Gazdasági és szociális kohézió

Az Európai Parlament strasbourgi, plenáris ülésén megvitatta a negyedik, gazdasági és szociális kohézióról szóló, illetve a területi kohézió kialakítását célzó Területi Menetrendről és a Lipcsei Kartáról szóló jelentéseket. Ezen két jelentés megvitatása
2008. február 22. péntek 21:13 - Hírextra

Harangozó Gábor szocialista képviselő, az EP Regionális Fejlesztési Bizottságának tagja szerint mérföldkő volt a tegnapi ülés, mivel ez volt az első alkalom, hogy az új tagállamok képviselő egységes véleménynek adtak hangot az intenzív szakaszba ért EU költségvetési reform a kohéziós politikát és vidékfejlesztést is érintő kérdéseiről.

A Harangozó Gábor által közelmúltban ismét útjára indított, új tagállamok kohéziós kerekasztala kezdeményezésben rejlő lehetőségek fontosságát húzta alá, hogy a plenáris vitán az új tagállamok képviselői egyértelműen egységes fellépést mutattak a kohéziós politika új tagok számára kedvező alakításával kapcsolatban.

Harangozó Gábor sikerként értékelte, hogy az új tagállamok képviselőinek majdnem minden felszólalója szerint szükség van a vidékfejlesztési politika súlyának növelésére, és el kell utasítani a kohéziós politika nemzeti szintre utalását. Mindez azt mutatja, a kerekasztal tagjai felismerték: a tartalmi, szakpolitikai kérdéseken túlmentően koordinált, egységes fellépésre van szükség az érdekeink kellő hangsúllyal való megjelenítéséhez.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását