2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz: A kórház azé aki beteg benne!

A Heves Megyei Közgyűlés ellenzéki Fidesz-frakciója ragaszkodik ahhoz, hogy köztulajdonban maradjon a Markhot Ferenc Kórház, ezért ha a megye nem Eger városának adja át a működtetést, akkor a döntés megsemmisítését fogják indítványozni - a képviselőcsopor
2008. február 22. péntek 17:01 - Hírextra
Ha február 29-én a szocialista többségű Heves megyei önkormányzat úgy dönt, hogy nem Eger városának adja át a megyei kórház működtetését, akkor a frakció a Közigazgatási Hivatalhoz, valamint a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul, és a döntés megsemmisítését kéri - mondták el azon a tájékoztatón, amelyen Tatár László frakcióvezető, Herman István frakcióigazgató, Balázs József, a Fidesz megyei elnöke, valamint Demeter Ervin országgyűlési képviselő vett részt az egri közgyűlés tagjaként.

A kórházat fenntartó megyei önkormányzat a tulajdonjogot megtartva működtetésbe adná a kórházat. A kiírt tenderre a HospInvest Zrt., valamint a Debreceni Egyetem pályázott, Eger városa pedig ajánlatot tett arra, hogy átvenné az intézményt.

A Fidesz politikusai szerint a megyei önkormányzat a pályázat kiírásával lemondott arról a jogáról, hogy szervezze a megye fekvő- és járóbeteg ellátását, ekkor viszont az önkormányzati törvényből és az alkotmány szelleméből következően támogatnia kell, ha másik önkormányzat ajánlatot tesz a működtetésre. Tatár László emellett azzal érvelt, hogy Eger évi 20 milliárdos költségvetése és az általa a szakmai munkába bevonni kívánt Debreceni Egyetem évi 35 milliárdos finanszírozása nagyobb gazdasági potenciált jelent, mint Debrecen vagy a HospInvest önálló ajánlata.

A frakcióvezető ugyanakkor irracionálisnak nevezte, hogy a HospInvest pályázatában azt írta, nem lesz létszámleépítés. Ilyen formában az egri kórház nem működtethető tovább, Eger városa is jelezte az átstrukturálás szükségességét, amennyiben ő veszi át az intézményt - tette hozzá.
A Fidesz képviselői közölték: szerdán 55 kistérségi polgármester nyilatkozott, hogy társulást hoz létre Egerrel a kórház működtetésére. Ennek előnyt kell élveznie egy privatizációs pályázattal szemben - tették hozzá.

A február 29-i közgyűlésen a bírálóbizottság azt javasolja majd, hogy a HospInvest pályázatát szavazzák meg a képviselők. A jobboldali vezetésű Eger ajánlatát azért nem tartják megfelelőnek, mert nem tartalmaz konkrét szakmai és pénzügyi feltételeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását