2024. április 19. - Emma

Fegyelemsértés okozta a robbanást

Technológiai fegyelemsértés miatt következett be a robbanás és nyomában a tűz pénteken reggel a győrbácsai hulladékégetőben - közölte az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatóhelyettese az MTI érdeklődésére.
2008. február 22. péntek 15:50 - Hírextra

Hajdu Klára elmondta: a felügyelőség szakemberei megkezdték a vizsgálatot, a gyors beavatkozásnak köszönhetően környezetszennyezés nem történt a balesettel összefüggésben. A baleset nem az égetőmű épületében történt, hanem az előkészítőben az égetőberendezés a baleset idején nem is működött - hangsúlyozta.

A környezetvédelmi felügyelőség elrendelte, hogy az égetőmű csak azt követően kezdheti meg működését, miután a hatóság ellenőrzi, hogy a balesetet követően mindent biztonsággal helyreállítottak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője közölte: PB-gázzal működő kozmetikai szórópalackokat készítettek elő megsemmisítésre, és a darálás közben keletkezett szikra robbant be. A tüzet félóra alatt eloltották a győri tűzoltók. Az égetőmű három dolgozóját füstmérgezés gyanújával megfigyelésre kórházba vitték - mondta Pesztenlehrer Lajos ezredes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását