2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Dubaj nemzetközi virágkereskedelmi központ?

Dubaj, 2008. február 22., péntek (MTI/AFP) - Akár a virágkereskedelem világfővárosának tartott Amszterdammal is versenybe szállhatna Dubaj, amely a nemzetközi repülőterén működő Dubai Flower Centernek (Dubai Virág Központ, DFC) köszönhetően nemzetközi vir
2008. február 22. péntek 08:13 - Hírextra
"Az Afrika, Ázsia, Közép-Kelet és Európa közötti távolságok lerövidítésével a DFC ideális feltételeket biztosít a virágok és romló áruk tranzitszállításának" - mondta Josefina Vallarino, a DFC fejlesztési igazgatója.

"A dubaji nemzetközi repülőtér stratégiai elhelyezkedésének és ultramodern felszerelésének köszönhetően a DFC megfelelő vámszabad terület lehet a termelők, az exportálók és a fogyasztók között " - tette hozzá.

A DFC szállításait az Egyesült Arab Emirátusok légitársasága bonyolítja, amely 114 repülőgépével mintegy száz viszonylatban közlekedik.

A központ, amelynek épületét a sydneyi operaház ihlette, 2006 júliusában jött létre. A tervezett három pavilonból eddig egy épült fel. A beruházás befejezése után a központ éves kapacitása 300 ezer tonna áru lesz. Eddig mintegy húsz vállalat van jelen a DFC-ben.

Helyi forrásból származó adatok szerint a Perzsa(Arab)-öböl menti államok, mindenekelőtt az
Egyesült Arab Emírségek évi 23 ezer tonna virágot exportálnak közel 300 millió dollár értékben. Az elkövetkező öt évben a forgalom megötszöröződését várják.

A DFC vezetői mindazonáltal kijelentették, hogy nem kívánnak rivalizálni Amszterdammal, amely jelenleg a virágkereskedelem forgalmának 60 százalékát bonyolítja. - "Nem versenyezni kívánunk vele, hanem szállítani neki" - mondta Ibrahim Ahli, a vállalat kereskedelmi igazgatója
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását