2024. május 3. - Tímea, Irma

Az olaszokra vár a női vízilabda-válogatott

Nemcsak pekingi olimpiai részvételt ért, hanem péntekre pihenőnapot is eredményezett a magyar női vízilabda-válogatott számára a csoportgyőzelem az olaszországi ötkarikás selejtezőtornán.
2008. február 22. péntek 11:37 - Hírextra
A spanyolok elleni, csütörtök esti összecsapásra abban a tudatban szállhatott medencébe Imperiában Godova Gábor együttese, hogy döntetlen, de még egy kis különbségű vereség is elegendő az elsőségéhez, mivel előzőleg mind a négy csoportmeccsét megnyerte, miközben az ibériai alakulat kikapott a kanadaiaktól. A csoportzárón aztán az Európa-bajnoki bronzérmes magyar gárda hozta a kötelezőt, vagyis a fordulatokkal tarkított találkozón 9-9-re végzett a legutóbb Eb-negyedik spanyolokkal, ennél fogva a folytatástól függetlenül olimpiai indulóvá avanzsált. A másodikként zárt Kanada akkor lehet szintén ott Pekingben, ha péntek este legyőzi Görögországot, a csoportharmadiknak befutó Spanyolország pedig Olaszországot.

Az olimpiai bajnoki címvédő, Eb-ezüstérmes hazai válogatott – amely a másik hatcsapatos csoportban rosszabb gólkülönbsége miatt szorult a kontinensbajnok Oroszország mögé - aligha mulasztja el az utolsó esélyt, hogy kijusson Pekingbe, így nagy valószínűséggel magyar-olasz párosításban zajlik majd a szombati, második elődöntő 20 órától.

A pénteki pihenőnapon Godova Gábor a csoportzáró mérkőzéssel kezdte értékelését az MTI-nek:
A spanyolok rendesen nekünk estek, az elején meg is leptek bennünket, ilyen energikusan egyszer sem játszottak még itt a tornán. De ezt is elbírtuk, tudtunk fordítani, és 9-6-nál, a háromgólos előny tudatában már visszavettünk a tempóból. A csoportgyőzelemnek nagyon örülök, én még soha nem voltam olimpián, nagyon büszke vagyok a csapatra. Tudom, hogy a csúcs az lenne, ha olimpiát nyernénk, ezért aztán nem is állítom azt, hogy az olimpiai szereplést jelentő mostani elődöntőbe jutásunk, az imperiai csoportelsőség hatalmas siker, de hogy siker, ezt - azt hiszem - mondhatom ”
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását