2024. április 25. - Márk

Asztalitenisz: érmet várnak

A magyar női válogatott újabb bravúros szereplés reményében, a férfi gárda pedig élvonalbeli tagságának megtartásáért száll harcba az asztaliteniszezők csapat-világbajnokságán, amelynek vasárnaptól egy héten át a kínai Kanton ad otthont.
2008. február 22. péntek 10:05 - Hírextra
A hölgyek az elmúlt két évben remekül teljesítettek a nemzetközi versenyeken: két éve, a brémai vb-n hatodikként zártak, majd változatlan összetételben tavaly Eb-t nyertek, ráadásul a csapat Világkupában egyetlen európaiként bronzérmesek lettek. Nem véletlen tehát, hogy Téglás Péter szövetségi kapitány nem változtatott az összeállításon, így Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra és Li Bin próbál meg újból helytállni. A szakvezető a legjobb 12 közé jutást várja csapatától. Ehhez a csoport első felében, tehát az első három között kellene végezni, ami egyáltalán nem tűnik egyszerűnek, hiszen Szingapúr mellett meg kell mérkőzni az örök mumus románokkal, a két honosított kínaival felálló lengyelekkel, valamint a szintén jó erőkből álló tajvaniakkal. Egyedül az ukránok elleni mérkőzés ígérkezik könnyebbnek.

Ami a férfi válogatottat illeti, a Harczi Zsolt által vezetett gárda (Jakab János, Pázsy Ferenc, Zwickl Dániel, valamint az újonc Zombori Dávid) célja egyértelműen az, hogy bennmaradjon az első osztályban, az úgynevezett Bajnoki Divízióban, ahol hosszú évek után először szerepelhet. A Koreai Köztársaság és Tajvan ellen papíron nincs sok esélye a csapatnak, de egyénileg az európai riválisok, Csehország, Svédország és Lengyelország is jobb játékosokból állnak, ellenük is bravúr kell majd a sikerhez.

Az erősebb nem küzdelmeire 106 csapat nevezett 415 játékossal, míg a hölgyeknél 81 együttesben 307-en állnak asztalhoz. A magyarokat is érintő első kategóriában négy hatfős csoportban körmérkőzés lesz, majd az 1-3. helyezettek az 1-12., a másik három csapat pedig a 13-24. pozícióért folytathatja a játékot. A Bajnoki Divízió 1-18. helyezettje automatikusan résztvevője lesz a 2010-es moszkvai csapat-vb legmagasabb osztályának, amelyben a második kategória 1-2. helyezettje is biztosítja a helyét. A többieknek a majdani csapat világranglistán kell olyan pozícióban állniuk, amely alapján a kiadó további négy hely egyikét elfoglalhatják.

A mindkét nemnél címvédő Kína a vb-t amolyan olimpiai főpróbaként fogja fel, különös tekintettel arra, hogy Pekingben már a csapat versenyszám váltja fel a párosok küzdelmét, így az elvárás még a megszokottnál is nagyobb.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását