2024. április 19. - Emma

Százmilliós adóssága lenne az Amőbának?

Lemondott az Alapítvány a Modern Baloldalért (Amőba) kuratóriumi elnöki tisztéről Horváth Lóránt; távozását azzal indokolta, hogy nem kapott segítséget az alapítvány pénzügyeinek rendezéséhez. A miniszterelnök blogja is elköltözik az oldalról. Az Index cs
2008. február 21. csütörtök 19:04 - Hírextra

Horváth Lóránt az MTI megkeresésére közölte: január 1-től lemondott a kuratóriumi elnöki posztjáról. Lemondása indokairól annyit mondott, hogy hosszú ideje érezhető volt a szocialista párt és a miniszterelnök elfordulása az Amőba mozgalomtól. Hozzátette: nem kapott segítséget ahhoz, hogy az alapítvány tartozásait rendezni tudja.

Kérdésre válaszolva megjegyezte: nem nyilatkozhat arról, mekkora hiány halmozódott fel az Amőbánál.

A volt kuratóriumi elnök azt mondta, a Bázis Holding Zrt. eladását ő kezdeményezte, de az adásvétel részleteiről nem tud beszámolni, mert azok üzleti titoknak minősülnek, így azt sem mondhatja meg, kinek adta el. Horváth Lóránt tavaly augusztustól volt a cég kizárólagos tulajdonosa.

Budai Bernadett az MTI érdeklődésére megerősítette: a miniszterelnök blogja a kapcsolat.hu portálra költözik, amelyet a Táncsics Alapítvány működtet.

Az Index internetes portál a nap folyamán arról számolt be, hogy 100 millió forintos hiány halmozódott fel az Amőbánál. A baloldali alapítvány gazdasági hátországát működtető Bázis Holding Zrt.-nél tulajdonosváltás is volt, a céget Egri Tamás vette meg. Az internetes lap szerint Egri Tamás a Puch László MSZP-pénztárnokhoz közeli cég, a Horizont Zrt. egyik kistulajdonosa.

Az Amőbát Gyurcsány Ferenc 2005 februárjában Lendvai Ildikóval, az MSZP frakcióvezetőjével és Hiller Istvánnal, az MSZP akkori elnökével hozta létre. Gyurcsány Ferenc akkor az Amőbát olyan fiatal baloldaliak közéleti társasjátékaként jellemezte, akiknek a többsége korábban nem vett részt a politikában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását