2024. április 27. - Zita

Egyre többet látni a kis kengurut

Egyre többet látni abból a kis kenguruból, amely tavaly tavasszal született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ugyanis már nem csak kinézeget az erszényből, hanem néhány percre el is hagyta a biztonságot nyújtó "zsebet".
2008. február 21. csütörtök 17:41 - Hírextra

A városligeti intézmény szürke óriáskenguruinál mindkét nőstény kicsit nevel. A másik azonban lényegesen kisebb, így az még ki sem nézett az erszényből. Ennél a fajnál egyébként az újszülött különösen hosszú időt, 8-9 hónapot is eltölt az erszényben, mielőtt először kitekintene onnan - tájékoztatta közleményében az MTI-t a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben a kenguruk 71 fajából három látható. Közülük a nyugati szürke óriáskenguruk nőnek a legnagyobbra: a hímek testtömege akár a 50-70 kilogrammot is elérheti, a nőstények általában lényegesen kisebbek. Jelenleg - a két erszénylakó kölykön kívül - három felnőtt állat képviseli ezt az állatfajt Budapesten. A két nőstény, Rita (13) és Roxána (11) Budapesten születtek, a vészjósló Killer nevet viselő hím pedig 1997-ben érkezett a Rotterdami Állatkertből.

Az eredetileg Dél- és Délnyugat-Ausztráliában honos kengurufaj 1983 óta folyamatosan látható Budapesten. A törzsalapító tenyészállatok annak idején Perth város állatkertjéből érkeztek a magyar fővárosba. A jelenlegi nőstények ezeknek az Ausztráliából kapott állatoknak az unokái - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását