2024. április 29. - Péter

Az amerikaiak saját kajával készülnek az olimpiára

Az amerikai olimpiai csapat nem bízza magát a helyiekre és inkább visz magával ételt a nyári pekingi játékokra, amelynek szervezői szomorúan vették tudomásul döntést.
2008. február 21. csütörtök 13:35 - Hírextra

"Nagyon sajnálatosnak tartom az amerikaiak álláspontját" - reagált Kang Ji (Kang Yi), a szervező bizottság élelmezésért felelős vezetője, aki hozzátette, hogy az Egyesült Államokból hivatalos értesítést nem kaptak a döntésről.

A tengerentúliak szándékairól a New York Post című újság számolt be először, amely úgy tudja, hogy többek között 25 000 font (11 325 kg) mennyiségű húst szállítanak majd Kínába.

Az amerikaiak lépése kissé meglepő ugyan, bár nem előzmény nélküli. Az elmúlt időszakban több csapat is aggodalmának adott hangot a pekingi ételek minősége miatt, ugyanis ellenőrzések bizonyították, hogy az ázsiai országban rengeteg káros mesterséges adalék található az alapanyagokba. A félelmeket csak növelte, hogy a vizsgálatok során többször rovarirtószer nyomaira bukkantak a szakértők, de sokan attól is tartanak, hogy az ételekben - az állatoknak adott szerek miatt - doppinglistán szereplő anyagok is lehetnek.

"Garantáljuk, hogy csak tökéletes minőségű ennivaló kerül a versenyzők asztalára. Külön biztonsági intézkedéseket teszünk ennek érdekében, így mindenki nyugodtan ehet az olimpiai játékok alatt" - mondta csütörtökön Tang Jun-hua (Tang Yunhua), Peking tartomány étkezési felelőse.

A szervezőknek azért is fájó az amerikai lépés, mert nagy gondot fordítottak arra, hogy az olimpiai faluban együtt étkezhessenek a sportolók: a versenyzők és a csapattagok számára épített szálláson 17 000-en laknak majd, és az ebédlőt a kivitelezők úgy alakították, hogy egyszerre akár 6000-en is asztalhoz ülhessenek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását