2024. május 8. - Mihály

Tarlós szerint manipulálhatják a választói névjegyzéket

Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetője szerdán egy televíziós interjúban arról "a nem kizárható, elméleti lehetőségről" beszélt, hogy a szocialista vezetésű kerületekben, városokban manipulálhatják a választói névjegyzékeket.
2008. február 20. szerda 10:25 - Hírextra
A fideszes kampányfőnök a köztelevízió Nap-kelte című műsorában jelentette ki: nem zárja ki annak lehetőségét, hogy "például szocialista vezetésű kerületekben és városokban véletlenül elrontják a névjegyzékeket". Szerinte elég, ha véletlenül csak 10-20 név marad ki, de kimaradhat akár 50 is. Ezek az emberek hiába akarnak, nem tudnak majd szavazni.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a decemberi "választási törvénymódosítás" következtében, aki most nem szerepel a névjegyzékben, és ez csak akkor derül ki, amikor elmegy szavazni, az nem voksolhat.
Tarlós István ezért azt tanácsolta, hogy február 22-éig mindenki menjen el és ellenőrizze, hogy szerepel-e a választói névjegyzékben. "Ugyanis aki addig nem véteti fel magát a névjegyzékbe, az ott fog szembesülni azzal, hogy nem szavazhat" - figyelmeztetett.

Hozzátette, nagyon könnyen előfordulhat, hogy emberek "szinte tömegesen" nem járulhatnak az urnák elé - bár mindenben megfelelnek a választójog szabályainak, és minden jogosultságuk megvan arra, hogy szavazzanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását