2024. május 5. - Györgyi

Írásbeli garanciát követel az önkormányzat

Nyilatkozatban kell vállalniuk a győri közmű szolgáltatóknak, hogy vezetékeik tíz évig meghibásodás nélkül működnek. A szokatlan garanciát az egyik belvárosi tér felújításához kéri az önkormányzat azoktól a szolgáltatóktól, akik az átépítéssel egyidejűleg
2007. augusztus 23. csütörtök 19:33 - Hírextra
Korábban többször előfordult a városban, hogy frissen felújított utcákat kellett felbontani vezetékek meghibásodása miatt miatt.

Az utóbbi hónapokban gyakran előfordult, hogy alig végeztek az aszfaltozással, például egy csőtörés miatt máris fel kellett bontani az utat. Ezt elégelte meg az önkormányzat. Németh Zoltán Győr alpolgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta ha a közmű szolgáltatók a Széchenyi tér felújításakor úgy döntenek, hogy nem "nyúlnak hozzá" a vezetékeikhez, akkor egy nyilatkozatban kell garantálniuk, hogy azok tíz évig nem hibásodnak meg és nem kell felbontani miattuk a díszburkolattal ellátott teret.

A helyi vízszolgáltató, a Pannon-Víz Zrt. ezért a vezetékek teljes cseréje mellett döntött. Tőke László, vezérigazgató úgy nyilatkozott: "Ember tervez, Isten végez. Véletlen, havaria helyzetek bármikor előfordulhatnak, nyilván ezeknek az esélye kisebb, ha a szükséges cseréket és karbantartást időben és szakszerűen elvégezzük."

Abban az esetben ugyanis, ha egy elmulasztott felújítás miatt kell felbontani a teret, akkor az érintett közműcég szankciókra számíthat. A teljes helyreállítás költségeit a szolgáltatóra hárítják - közölte az alpolgármester.

A Széchenyi tér felújítása jövőre kezdődik és az összköltségek várhatóan elérik az egy milliárd forintot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását